Începe războiul?/Ambasada SUA din Kiev a cerut Departamentului de Stat să autorizeze plecarea personalului neesențial și a familiilor acestuia

Începe războiul?/Ambasada SUA din Kiev a cerut Departamentului de Stat să autorizeze plecarea personalului neesențial și a familiilor acestuia

Ambasada SUA din Kiev a cerut Departamentului de Stat să autorizeze plecarea personalului neesențial și a familiilor acestuia, relatează CNN, citând surse multiple.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american a declarat, citat de CNN, că nu are nimic de anunțat la acest moment, adăugând că ”Efectuăm o planificare riguroasă de urgență, așa cum facem întotdeauna, în cazul în care situația de securitate se deteriorează”.

O sursă apropiată guvernului ucrainean a declalrat pentru CNN că Statele Unite au informat Ucraina că este „probabil să înceapă evacuarea încă de săptămâna viitoare” a familiilor diplomaților din ambasada de la Kiev.

Potrivit sursei citate de CNN, președintele Volodimir Zelensky a discutat cu secretarul de stat Antony Blinken despre această chestiune și i-ar fi transmis că dacă Statele Unite ar face un pas atât de dramatic, ar fi o „reacție excesivă”.

Un oficial al Departamentului de Stat a declarat că departamentul nu va comenta discuții private, adăugând că deciziile privind personalul se bazează pe un singur criteriu: siguranța și securitatea americanilor.

Potrivit CNN, SUA lucrau la o planificare de urgență pentru evacuarea americanilor din Ucraina, deoarece Rusia a continuat să concentreze trupe în apropierea graniței și să trezească temeri de o nouă invazie.

Rusia a desfășurat  peste 127.000 de soldați în regiune.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

2 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

3 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 VIDEO Noua realitate din Rusia...