Începe reconstrucția Pasajului Unirii. Cât va dura și în ce se întâmplă cu traficul în zonă

Începe reconstrucția Pasajului Unirii. Cât va dura și în ce se întâmplă cu traficul în zonă

Primăria Sectorului 4 începe reconstrucţia Planşeului Unirii , cu o finanţare de aproximativ 800 de milioane de lei asigurată de Guvern, a anunţat edilul de la Sectorul 4, Daniel Băluţă.

Foto Inquam Photos George Călin

Noua structură este gândită să răspundă tuturor cerințelor de trafic și fiabilitate, capacității de tranzit a debitelor de apă de pe râul Dâmbovița și care să elimine deficiențele grave identificate în urma expertizelor tehnice. Tehnic, este vorba de armături corodate, beton exfoliat, reduceri de secțiune, vegetație acvatică pe fața betonului și defecte de față văzută la riglele cadrelor, dar și de grinzi secundare (nervuri) demolate, zone care se presupune că au fost refăcute în cofraj metalic nerecuperat și care sunt într-o stare avansată de coroziune.

Potrivit edilului Băluţă, contractul semnat luni a fost atribuit, în urma unei proceduri de licitaţie publică derulată în sistemul electronic de achiziţii, unei asocieri de constructori şi proiectanţi cu renume şi expertiză în realizarea lucrărilor de infrastructură mare. Daniel Băluţă a menţionat că aceştia au la dispoziţie 33 de luni pentru reconstrucţia totală a planşeului, mai exact nouă luni pentru proiectul tehnic, iar restul de 24 de luni pentru realizarea efectivă a lucrărilor de refacere.

„Practic, după finalizarea lucrărilor de proiectare din acest an, lucrările efective vor începe în anul 2025 (...), se va lucra pe porţiuni, tocmai pentru a menţine circulaţia auto şi pietonală în zona Unirii, pentru a nu bloca centrul oraşului“, a spus Daniel Băluţă.

„În afară de planşeul Unirii, în baza contractului semnat, vom proiecta şi lucrările necesare pentru consolidarea Pasajului Unirii, încadrat, de asemenea, tot în clasa tehnică IV nesatisfăcător din cele cinci posibile. Aici, cel mai probabil vom avea de a reabilitat structura de rezistenţă a pasajului, prin cămăşuirea şi armarea pereţilor existenţi. De la luarea în administrare, în aprilie 2022, Pasajul Unirii a fost pus în siguranţă în cadrul primei etape a lucrărilor de consolidare a acestui obiectiv de infrastructură, folosit zilnic de peste 60.000 de autoturisme“, a menționat Daniel Băluţă. El a spus că lucrarea referitoare la Pasajul Unirii are o valoare de aproximativ 300 de milioane de lei şi va fi finanțată din fonduri europene.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat