Începe urgia? Raiduri terestre în Gaza, Netanyahu anunță într-o conferință că „acesta e începutul”

Începe urgia? Raiduri terestre în Gaza, Netanyahu anunță într-o conferință că „acesta e începutul”

Israel a declarat că infanteria și tancurile sale au efectuat raiduri în Fâșia Gaza vineri, aceasta fiind prima lor declarație cu privire la trecerea de la războiul aerian la operațiuni terestre pentru a eradica luptătorii Hamas, o săptămână după atacul mortal din sudul Israelului, transmite DC News, care citează Reuters.

Unii locuitori din Gaza au început să-și părăsească casele pentru a scăpa de atacurile israeliene, după ce Israel a emis un ordin prin care peste un milion de persoane au fost somate să evacueze jumătatea de nord a Fâșiei Gaza, în termen de 24 de ore. Cu toate acestea, Hamas le cere civililor să rămână în case.

Potrivit lui Rear Admiral Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, trupele susținute de tancuri au efectuat raiduri pentru a combate combadourile palestiniene responsabile de lansarea rachetelor și pentru a obține informații despre locul unde s-ar afla ostaticii luați de Hamas. Amintim că sunt sute de ostatici, inclusiv copii.

Imediat după declarația IDF (forțele de apărare israeliene) cu privire la raidurile terestre din Fâșia Gaza, premierul Benjamin Netanyahu a făcut o declarație de presă.

„Lovim inamicii noștri cu o putere fără precedent – acesta este doar începutul”, a spus premierul Netanyahu, potrivit DC News.

El a adăugat că Israelul adună „sprijin internațional extraordinar” pentru țară.

„Vom eradica Hamas și vom aduce victoria”, spune el.

Premierul israelian a fost scurt în declarații.

Cel mai probabil declarația lui Netanyahu, coroborat cu acțiunile terestre ale IDF, sunt premergătoare unei invazii masive în Fâșia Gaza în următoarele ore.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat