Începutul sfârșitului pentru PSD / Cioloș își asumă lupta electorală alături de USR și PNL

Începutul sfârșitului pentru PSD / Cioloș își asumă lupta electorală alături de USR și PNL

Premierul Dacian Cioloş a postat, pe Facebook, un mesaj în care mulţumeşte PNL şi USR pentru sprijinul anunţat faţă de platforma sa, afirmând că este hotărât să se implice în continuare şi să construiască o guvernare "responsabilă, deschisă şi onestă" pentru următorii 4 ani, dacă cele două partide vor forma o majoritate, şi atrage atenţia că este nevoie de continuitate, pentru că paşii făcuţi în ultimul an "nu sunt ireversibili".

Cioloş afirmă că, dincolo de reforme, Guvernul pe care îl conduce a început un alt mod de a guverna, "sincer, onest, transparent", care poate reda românilor încrederea în stat. Premierul spune şi că este pregătit să se angajeze şi să-şi asume o nouă guvernare pentru a continua aceste politici, însă acest lucru nu este suficient.

"Tot ceea ce am făcut în acest an poate fi desfăcut şi făcut altfel în câteva luni. Amintiţi-vă ce s-a strigat în stradă, în noiembrie 2015. Gândiţi-vă unde ne duc corupţia, indiferenţa, minciuna. Din păcate, paşii pe care i-am făcut înainte nu sunt ireversibili", scrie Cioloş.

Premierul spune că, pentru ca proiectele bune să continue, viitorul guvern va avea nevoie de susţinerea unei majorităţi politice solide, "formată din oameni integri, dedicaţi interesului ţării", măsuri care se regăsesc în Platforma România 100. Cioloş menţionează că doar două dintre partidele care candidează la alegerile parlamentare susţin platforma sa.

"Le mulţumesc pentru asta, le mulţumesc membrilor lor şi tuturor celor care vor altceva de la politică. Le mulţumesc pentru ca au înţeles şi au avut curajul să îşi asume valori şi principii pentru guvernare, înainte de orice promisiune electorală", precizează premierul.

Dacian Cioloş afirmă că USR este un "partid tânăr, purtător de multe speranţe" şi care "urmează să dovedească trecerea de la bune intenţii la fapte". "Un partid nou, cu oameni noi, dintre care cu câţiva am avut plăcerea să lucrez în guvern anul acesta", adaugă Cioloş.

Prim-ministrul vorbeşte şi despre PNL, despre care spune că este un partid cu tradiţie democratică de aproape un secol şi care, în ultimii 25 de ani, a trecut prin multiple transformări şi evoluţii.

"E un partid pe care îl cunosc destul de bine. Au fost greşeli, dar au fost şi momente în care a arătat că se poate transforma pentru a merge înainte. Cred că PNL este partidul care a început să înţeleagă ce aşteptaţi dumneavoastră de la clasa politică şi a demarat un proces de schimbare - un prim pas asumat prin eliminarea de pe liste a candidaţilor cu probleme penale, printr-o infuzie de candidaţi noi pentru alegerile parlamentare", scrie Cioloş.

Premierul răspunde pe Facebook şi celor care spun că nu este hotărât şi nu îşi asumă lupta electorală. "Dimpotrivă, sunt foarte hotărât.
Sunt hotărât sa rămân consecvent credinţei pe care o am în viitorul acestei ţări, în schimbarea de care ea are nevoie. Sunt hotărât să nu fac compromisuri de dragul vreunei funcţii sau doar pentru că „aşa se face” în politică. Sunt hotărât să-mi ţin cuvântul dat şi să-mi asum cu bună-credinţă partea de responsabilitate care îmi revine", explică el.

Cioloş afirmă că PNL şi USR i-au propus să îl susţină pentru a continua să conducă Guvernul dacă, împreună, vor avea o majoritate parlamentară, ceea ce este un lucru democratic.

"Votul dumneavoastră din 11 decembrie va spune asta. Dacă răspunsul este pozitiv sunt pregătit şi hotărât în decizia ca împreună cu aceste partide şi cu toţi cei care vor ca România să meargă înainte, să construiesc o guvernare responsabilă, deschisă şi onestă pentru următorii 4 ani. Îmi doresc ca integritatea, transparenţa în cheltuirea resurselor şi luarea deciziilor, numirile în funcţii în temeiul competenţei şi profesionalismului, să fie regula, nu excepţia sau doar teme de discurs politic", mai spune Cioloş.


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Mama fetei de 12 ani găsită moartă într-o canapea din București a fost prinsă în Spania / Decesul fetei s-ar fi produs în luna aprilie, prin …

2 Igor Girkin enumeră cele 3 motive pentru care distrugerea barajului Nova Kahovka va fi fatală pentru Rusia

3 Mihai Tudose, în centrul unui scandal de hărțuire sexuală

4 VIDEO Primele imagini arată un dezastru! Apele din barajul Nova Kakhovka au ajuns deja în orașul Herson

5 VIDEO Imagini cu proporțiile dezastrului după distrugerea barajului Nova Kakhovka