Închisoare cu executare pentru fostul șef al Poliției Locale Vaslui

Fostul șef al Poliției Locale Vaslui, Laurențiu Turbatu, trimis în judecată pentru delapidare, fals intelectual și uz de fals, în urmă cu trei ani, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, de magistrații de la Judecătoria Vaslui.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată de părți, în termen de 10 zile.

Turbatu este acuzat că a inițiat și constituit un grup infracțional format din mai mulți agenți din cadrul instituției, având ca activitate infracțională întocmirea de documente financiar-contabile false, în vederea decontării contravalorii de carburant auto, încasată de către liderul grupului.

"Expertiza contabilă a scos la iveală că între consumul de combustibil înregistrat în foile de parcurs și cel calculat conform kilometrajului înregistrat la bordul mijloacelor auto este o diferență de 53.802,32 litri. Pentru efectuarea calculului au fost stabilite prețurile medii ale carburantului practicate de furnizori în perioada supusă expertizei", au afirmat în rechizitoriu, procurorii vasluieni.

În 2011, DNA Iași a dispus neînceperea urmării penale față de Turbatu Laurențiu și ceilalți salariați ai Poliției Locale și a declinat cauza către Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui pentru continuarea cercetărilor.

Prejudiciul cauzat Poliției Locale Vaslui este de peste 200.000 de lei. Pe bunurile lui Turbatu a fost deja instituit sechestru asiguratoriu.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum se stă. Ultimele cifre și calcule din taberele principalelelor partide

2 Se întoarce foaia? Gunoiul care l-a înregistrat pe Nicușor Dan, chemat de procurori cu înregistrările difuzate…

3 Sindile, audiat la DNA! În vârstă de 42 de ani, șeful jandarmilor la represiunea din 10 august s-a pensionat p…

4 CTP / Nu votez cu madam Cârnat

5 ULTIMA ORĂ Dorinel Umbrărescu va construi și drumul expres Brăila-Galați, după ce a câștigat contractul de 371…