Închisoare pe viață pentru autorul masacrului de la parada de Crăciun din SUA

Închisoare pe viață pentru autorul masacrului de la parada de Crăciun din SUA

Bărbatul care a intrat cu mașina în mulţime în timpul unei parade de Crăciun în SUA în anul 2021, omorând astfel șase oameni, a fost condamnat, miercuri, la închisoare pe viață fără a avea posibilitatea de a fi eliberat condiționat.

Darrell Brooks a fost condamnat la închisoare pe viață. Foto: AFP

Darrel Brooks, în vârstă de 40 de ani, a fost găsit vinovat în luna octombrie de ucidere intenționată, punerea în pericol a vieții persoanelor aflate la locul faptei și fugă.

Pentru toate aceste acțiuni săvârșite, judecătoarea Jennifer Dorow l-a condamnat după două zile de audieri, într-un tribunal de la Waukesha, în nordul Statelor Unite.

Sincer, o meriţi”, a declarat Dorow.

Există multe circumstanţe agravante în acest dosar de care trebuie să se ţină cont”, a mai afirmat judecătoare, evocând „dispreţul” inculpatului față de viaţă şi reguli, dar și „absenţa unor remuşcări” sau antecedentele penale.

În urmă cu o zi, persoanele rănite au vorbit în instanță despre trauma și suferințele la care au fost supuși de cel pe care l-au numit „demon”.

Ulterior, familia bărbatului a vorbit în favoarea sa. Mama acestuia a amintit de problemele psihice ale lui Brooks și a afirmat că ar fi mai adecvată internarea într-o instituție medicală.

Inculpatul a declarat, miercuri, că „îi pare rău” și a mai adăugat că nu înțelege de ce a săvârșit faptele.

În timpul procesului acesta nu a dorit să păstreze tăcerea și nici să se așeze, întrerupând-o de mai multe ori pe judecătoare, prin urmare acesta a fost dus într-o sală adiacentă pentru finalul audierii.

Poate că aveţi probleme mintale, tulburări bipolare sau traumatisme din copilărie, dar acestea nu sunt un motiv pentru actele dvs. de la 21 noiembrie 2021”, a spus judecătoarea.

În acea zi, inculpatul a intrat cu un autovehicul de tip SUV în mulţimea care se adunase pentru o paradă de Crăciun în oraşul american Waukesha, din statul Wisconsin, la scurt timp după ce fusese implicat într-o dispută conjugală în apropiere. În urma accidentului, șase persoane au murit, printre care și un copil, și a rănit alte zeci.

A decis să nu îşi controleze furia” şi „să intre fără discernământ în mulţime, unde nu a afectat una sau două persoane, ci 68”, a afirmat judecătoarea, fiind extrem de emoţionată la evocarea a ceea ce ea a numit drept „carnagiu”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...