Închisoare pe viață pentru criminalul din Berceni, solicitată de avocatul Adrian Cuculis: Apărarea a început să dea vina pe familia victimei

Închisoare pe viață pentru criminalul din Berceni, solicitată de avocatul Adrian Cuculis: Apărarea a început să dea vina pe familia victimei

Marcel Șerbuc, bărbatul acuzat că a ucis fetița de 12 ani a concubinei, și-a recunoscut fapta, iar Tribunalul București urmează să dea o decizie în primă instanță. Potrivit avocatului au fost solicitate daune morale în valoare de 600 de mii de euro, dar inculpatul a cerut să nu fie obligat la plată.

Șerbuc Marcel și-a recunoscut fapta FOTO Arhivă Adevărul

Dosarul criminalului din Berceni, a rămas în pronunțare. Cu privire la daunele morale solicitate, acestea s-au ridicat la 600000 de euro iar cu privire la faptele de omor calificat și tâlhărie, am solicitat aplicarea închisorii pe viață pentru Șerbuc Marcel”, a informat avocatul Adrian Cuculis.

Avocatul a mai explicat că „au fost momente tensionate fiindcă apărarea și Marcel Șerbuc au început să dea vină pe familia victimei minore cum că aceștia ar fi neglijat-o”.

Potrivit avocatului, „Șerbuc și-a recunoscut fapta însă solicită să NU fie obligat la plata de despăgubiri”.

„Îmi pare rău și o să regret toată viață”, a susținut Marcel Șerbuc , potrivit avocatului familiei.

Fetiță de 12 ani, ucisă de concubinul mamei

Trei membri ai familiei fetei, printre care Monica Simona Iftimovici (mama copilei şi concubina lui Şerbuc), s-au constituit părţi civile în dosar şi solicită daune de 200.000 de euro. Pe 3 iunie 2023, Secţia 16 Poliţie a fost sesizată de proprietarul unui apartament din Capitală cu privire la faptul că a găsit în lada canapelei un sac din plastic ce emană un miros de putrefacţie.

Iniţial, s-a crezut că persoana decedată este o femeie, însă o expertiză efectuată la INML a stabilit că persoana decedată este o minoră în vârstă de 12 ani, identificarea având loc prin compararea profilului genetic al cadavrului cu profilul genetic al tatălui fetei.

Dispariția, semnalată de tatăl biologic

Tatăl biologic al fetei este cel care a reclamat dispariţia copilei la începutul lunii mai. Fata locuia cu chirie împreună cu mama ei şi concubinul acesteia, Ilie Marcel Şerbuc, într-un apartament din Cartierul Berceni, Sectorul 4 al Capitalei.

În spaţiul public a apărut o înregistrare purtată între mamă şi concubin, în care Marcel Şerbuc i-ar fi spus că nu a vrut să-i facă rău copilei, dar a avut un conflict spontan cu ea, ar fi împins-o şi fata s-ar fi lovit cu capul de cada din baie.

După crimă, mama şi concubinul ei au părăsit ţara, femeia fiind depistată în Catalunia - Spania, după ce a fost confruntată de colegii ei de muncă de la o fermă. Ulterior, femeia a venit singură în România, pentru a fi interogată de anchetatori.

În schimb, concubinul ei a fost dat în urmărire europeană şi arestat în Olanda, fiind trimis în România în luna august 2023.

Despre Șerbuc au apărut informații că în urmă cu 9 ani, a agresat o femeie. Procesul s-a încheiat după 4 ani cu împăcarea celor două parți, după ce inițial agresorul fusese condamnat cu suspendare. El a fost acuzat că a lovit-o peste față, rupându-i nasul, în cap, dar și că a strâns-o de gât.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?