Incident foarte grav la Spitalul Floreasca: O pacientă a fost arsă în timpul unei intervenții chirurgicale a doctorului Mircea Beuran. Femeia este în stare critică. Ministerul Sănătății face anchetă

Incident foarte grav la Spitalul Floreasca: O pacientă a fost arsă în timpul unei intervenții chirurgicale a doctorului Mircea Beuran. Femeia este în stare critică. Ministerul Sănătății face anchetă

Un incident foarte grav s-a petrecut în timpul unei operații la Spitalul Floreasca din Capitală, o pacientă fiind arsă în timpul intervenției realizate de medicul Mircea Beuran. Incidentul a fost semnalat de deputatul USR Emanuel Ungureanu și a fost confirmat de ministrul Sănătății, Victor Costache. Femeia este în stare critică, iar Ministerul Sănătății face o anchetă.

UPDATE 2: Ministerul Sănătății a dat publicității un comunicat de presă în legătură cu acest caz:

Ministerul Sănătăţii a luat act de situaţia regretabilă de la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, unde o pacientă a suferit arsuri grave chiar în sala de operaţie.

Încă din cursul serii de ieri, o echipă din cadrul Inspecţiei Sanitare a DSP Bucureşti, a demarat un control la unitatea sanitară. A fost verificat protocolul operator din data când s-a produs intervenţia chirurgicală şi s-au consemnat declaraţiile la o parte din personalul implicat în incident. Restul personalului va fi audiat, luni, 30.12.2019, întrucât la data efectuării controlului nu a fost prezent.

Dacă este cazul, vor fi mobilizaţi şi specialişti de la Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale care să verifice dacă aparatura medicală din sala de operaţii funcţionează la parametri normali şi dacă personalul medical a fost instruit şi a luat cunoştinţă de modalitatea de funcţionare a acestor echipamente.

„Este regretabil că într-un spital de anvergura celui de la Floreasca se poate întâmpla un asemenea incident. Ieri seara, când am primit informaţia, am şi dispus trimiterea imediată a unei echipe de control, de la Inspecţia Sanitară, fiindcă exista pericolul muşamalizării acestui caz. Acum, starea de sănătate a pacientei e pe primul plan şi facem toate eforturile necesare pentru a o stabiliza.

Nu vom avea niciun fel de milă faţă de cei care au greşit, mutilând această pacientă şi punându-i serios viaţa în pericol. Surprinzătoare este atitudinea unor chirurgi implicaţi în acest incident, care refuză să coopereze cu echipele de control de la MS şi DSP Bucureşti. Ministerul Sănătăţii, în funcţie de rezultatele anchetei, va sesiza Colegiul Medicilor şi alte instituţii competente. Nu vreau să mă antepronunţ, însă este vorba de un caz revoltător, în care un pacient vine cu încredere şi-şi pune viaţa în mâna medicilor şi ia foc pe masa de operaţie”, a declarat ministrul Sănătăţii, Victor Costache.

UPDATE 1: Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei a declanşat verificări cu privire la aspectele semnalate în mass-media referitoare la cazul unei paciente incendiate pe masa de operaţie la Spitalul Floreasca, informează Poliţia Capitalei, potrivit Agerpres.

Totodată, sursa citată precizează că până la acest moment nu a fost înaintată vreo plângere cu privire la cazul respectiv.

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la o pacientă internată într-un spital din Bucureşti, Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei a declanşat verificări cu privire la aspectele semnalate în mass-media. Până la acest moment nu a fost identificată vreo plângere cu privire la această situaţie”, se precizează în informarea transmisă de Poliţia Capitalei.

Ministrul Sănătății a precizat, într-o intervenție telefonică la Digi24, că a aflat de acest incident foarte grav, vineri seara, „prin surse terțe”. „Am aflat din mediul chirugical, lumea chirugicală e mică”, a menționat Victor Costache.

Costache a spus că incidentul s-a petrecut duminică, în spitalul Floreasca, aflat în subordinea Ministerului Sănătății, însă ministerul nu a fost informat. Ministrul a precizat că pacienta, în vârstă de 65 de ani, este în stare critică, în urma incidentului produs de „o manevră cirurgicală inexplicabilă”.

Ministrul a menționat că a trimis la spital inspectori de la Inspecția Sanitară de Stat din cadrul Ministerului Sănătății, iar în acest moment la Spitalul Floreasca se află o echipă cordonată de secretarul de stat, Horațiu Moldovan.

Victor Costache a precizat că vor fi luate „toate măsurile”, dar că nu vrea să se antepronunțe fiind vorba despre un posibil caz de malpraxis.

El a precizat că a fost contactat medicul Mircea Beuran, care a spus că nu poate veni la spital în acest weekend, dar luni va avea loc o discuție cu acesta.

Ministrul a precizat că familia pacientei intenționează să se adreseze Colegiului Medicilor.

„Fiind vorba de un posibil caz de malpraxis, nu putem releva detalii despre acest caz. Luni vor fi luate declaraţii şi domnului profesor Beuran. Este inexplicabil că nu i s-au luat imediat acest declaraţii (…) Nu vreau să arunc piatra înainte de aflarea rezultatului final al anchetei. Aspectele analizate cu atenţie şi vor fi luate toate măsurile conform legii (…) Respectând durerea familiei în faţa dramei acestui caz, vă promit că va fi o anchetă corectă şi fără nicio milă, dar nu putem releva public deocamdată elemente din acest control (…) Din câte am înţeles, familia se va adresa Colegiului Medicilor şi organelor de anchetă aşa că m-aş mira ca acest caz să fie muşamalizat, aşa cum probabil că s-a dorit iniţial”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Cazul a fost semnalat sâmbătă, pe Facebook, de către deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Postarea luI Emanuel Ungureanu:

INCREDIBIL!

PACIENTĂ INCENDIATĂ PE MASA DE OPERAȚIE LA SPITALUL FLOREASCA DIN BUCUREȘTI!

„Am văzut cum pacienta de pe masa de operație a luat foc”

Beuran, fostul consilier prezidențial al lui Iliescu a dat foc unei paciente în sala de operație!

Chirurgul Beuran, un pesedist plagiator de renume, capul Umefistanului, a dat foc unei paciente pe care a operat-o în data de 22 decembrie!

Iată cum descriu 2 asistente că s-ar fi întâmplat nenorocirea:

Asistenta 1

„Când m-am întors în Blocul Operator am simțit un miros puternic de fum și am verificat de unde provine, observând că focul provine din Sala 1.

Intrând în sala 1 am văzut multă apă pe podea și toata lumea prezentă speriată, iar pacienta care se afla pe masa de operații fumega.

S-au făcut manevrele necesare unui astfel de incident, urmând ca apoi să transport pacienta în Sala 2, conform indicației medicului după care am transportat-o în ATI Poli 2.”

Asistenta 2

„Mă aflam pe holul blocului operator auzind țipete și gălăgie, îndreptându-mă către Sala 1 m-am întâlnit cu îngrijitoarea blocului operator care avea o galeata de apă în mână, i-am luat galeata ducându-mă în sală, ajunsă acolo era mult fum și foc, domnul doctor speriat s-a aplecat peste pacientă care era în flăcări. Am aruncat apa stingând focul. Am mutat pacientul in sala 2 la solicitarea medicului.”

Acest incident se pare că a fost inițial mușamalizat de către Direcția de Sănătate Publică București unde Pintea a numit-o ca director executiv pe Cristina Pelin, filieră PSD.

Absolut scandalos, Inspecția Sanitară de Stat care a fost trimisă în cele din urmă să cerceteze cazul, NU I-A LUAT NICIO DECLARAȚIE CHIRURGULUI BEURAN cel care a fost mâna 1 pentru această intervenție chirurgicală.

Nici ceilalți 2 medici care au fost în sală la momentul tragediei nu au fost audiați.

Se încearcă, se pare, ca de obicei, găsirea unor vinovați din rândul personalului auxiliar.

Din spusele asistentelor rezultă faptul că Beuran, care opera o bolnavă de cancer, ar fi folosit greșit substanțele de dezinfecție a tegumentelor, a îmbibat cu aceste soluții câmpul operator de sub pacientă și la contactul cu electrocauterul pielea pacientei și câmpurile sterile au luat foc.

Pacienta a ars ca o torță câteva secunde până ce o asistentă a aruncat un lighean de apă peste masa de operație.

Îl rog pe ministrul Sănătății, Victor Costache, să trimită urgent un control la Spitalul Floreasca și să verifice ce substanțe sunt folosite în sălile de operație pentru dezinfecție în Spitalul Floreasca și cum sunt instruiți chirurgii să lucreze cu ele?

Pacienta incendiată pe masa de operație este în stare critică, cu arsuri peste 40% din suprafața corpului și se zbate între viață și moarte!

Suntem blestemați ca popor ca în secolul 21 sălile de operație să fie populate de beurani incompetenți, dar bolnavi de putere!

Secretar de stat: Ministerul a fost informat de managerul spitalului după mai multe zile de la incident

„S-au aprins câmpurile chirurgicale cu care era izolat pacientul în vederea intervenției. Era vorba de o intervenție de urgență în care de la contact, conflictul dintre câmpurile chirurgicale, soluțiile biocide folosite și bisturiul electric, s-a aprins un incendiu, s-a aprins câmpul și s-a produs o arsură de 40% din suprafața tegumentară a pacientului. Este o arsură de dimensiuni importante. (...) Există documente pe care Floreasca le-a pus la dispoziție”, a declarat Horațiu Moldovan, secretar de stat din Ministerul Sănătății la Antena3.

Acesta a spus că, într-adevăr, Ministerul a fost informat de managerul spitalului după mai multe zile de la producerea incidentului.

În privința echipei de medici prezente în sala de operații, Moldovan a spus: „Există documente, era o echipă medicală complexă, condusă de profesorul Mircea Beuran. Profesorul semnează protocolul operator al intervenției (deci era în sala de operații, n.r.)”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia