Incident incredibil la Bruxelles: Doi soldați belgieni cu muniție asupra lor au fost arestați lângă sediul Comisiei Europene

Incident incredibil la Bruxelles: Doi soldați belgieni cu muniție asupra lor au fost arestați lângă sediul Comisiei Europene

Cei doi militari au fost arestați pentru că au tras cu o armă cu aer comprimat de la fereastra unui apartament, unde poliția a găsit ulterior muniție.

Soldați belgieni patrulând lângă clădirea CE din Bruxelles Foto AFP (arhivă)

Doi soldați belgieni din forțele aeriene au fost arestați în inima cartierului european din Bruxelles, având asupra lor muniție, într-un incident suprarealist care a trecut în mare parte neobservat sâmbăta trecută, a declarat un purtător de cuvânt al procurorului general din Bruxelles, informează POLITICO.

Martorii prezenți la fața locului au declarat că arestările au avut loc chiar lângă sediul Comisiei Europene, pe strada Archimède, într-un apartament aflat în apropierea cafenelei Berlaymont, un loc preferat al oficialilor bruxellezi.

„Cele două persoane au fost private de libertate, au fost audiate de serviciile de poliție și au fost eliberate după audiere“, a declarat purtătorul de cuvânt, confirmând relatările anterioare din presa belgiană.

Purtătorul de cuvânt „nu a fost în măsură să confirme proveniența muniției respective“ și a precizat că o „anchetă (este) în curs de desfășurare“ pentru a stabili de unde provin gloanțele.

Potrivit cotidianului de limbă flamandă Het Nieuwsblad, locuitorii i-au văzut pe cei doi bărbați trăgând la întâmplare cu arme de foc de la o fereastră deschisă și au chemat poliția.

Armele s-au dovedit a fi pistoale cu aer comprimat, a descoperit poliția. Dar, la percheziția clădirii, poliția a găsit peste 200 de cartușe „destinate mitralierelor folosite de trupele belgiene“, relatează Het Nieuwsblad citat de POLITICO.

„Am auzit unul sau două zgomote puternice și ne-am întrebat ce era“, a declarat un chelner de la un bar de lângă clădirea în care a avut loc arestarea. El lucra sâmbăta trecută, dar, întrucât este „atât de zgomotos pe acea stradă“, nu s-a gândit prea mult la asta, a spus el, adăugând că a continuat să lucreze.

Alți doi comercianți au declarat că au văzut o anumită activitate a poliției pe stradă în acea seară, dar poliția nu a împiedicat oamenii să treacă pe acolo, iar strada nu a fost niciodată închisă.

Într-o declarație pentru POLITICO, ministrul belgian al Apărării, Ludivine Dedonder, a declarat că nu va face nicio „declarație concretă“ cu privire la acest caz, întrucât acesta este în prezent investigat atât de ministerul său, cât și de serviciile judiciare.

„În calitate de ministru, aș dori să repet că acest tip de comportament nu este absolut deloc acceptat în cadrul Ministerului Apărării“, a declarat Dedonder, adăugând că „măsurile de precauție necesare au fost luate imediat“, odată ce a început ancheta.

„Serviciile noastre investighează cazul, iar ministerul va propune o sancțiune clară și adecvată“, a conchis ministrul.

Armata belgiană a fost criticată în mod repetat în ultimii ani din cauza comportamentului necorespunzător al unora dintre membrii săi sau a legăturilor acestora cu grupări de extremă dreapta.

Anul trecut, militantul de extremă dreapta și soldatul belgian Jürgen Conings a dispărut după ce a furat arme militare și a lăsat mesaje în care amenința că va ucide experți în domeniul sănătății și politicieni, declanșând o vânătoare de oameni care a durat săptămâni întregi până când a fost găsit mort într-o pădure din apropierea graniței cu Olanda.

Nu există niciun indiciu privind vreun motiv politic în acest caz.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”