Incident şocant în Mexic: Un bărbat a fost linşat, fiind acuzat de cei care l-au ars de viu că voia să răpească minori. „Nu este justiţie, e barbarie”

Incident şocant în Mexic: Un bărbat a fost linşat, fiind acuzat de cei care l-au ars de viu că voia să răpească minori. „Nu este justiţie, e barbarie”

„Aceasta nu este justiţie, este barbarie. Autorităţile competente au deschis deja o anchetă”, se arată într-un comunicat al municipalităţii din Huachinango.

Daniel Picazo, în vârstă de 31 de ani, a fost bătut şi ars de viu, vineri, de mulţimea furioasă, în localitatea Papatlazolco, situată la aproximativ 180 de kilometri de capitala Mexicului. Poliţiştii au încercat să îl salveze, dar au fost împiedicaţi de localnici.

În timp ce poliţiştii încercau să îl ţină pe bărbat în maşina lor, ca să fie în siguranţă, localnicii l-au scos pe bărbat din vehicul şi l-au dus cu forţa pe un teren de sport, unde l-au bătut, l-au stropit cu benzină şi i-au dat foc. Cadavrul a putut fi luat de acolo după ce mulţimea a părăsit locul.

Mobilizarea localnicilor şi acuzaţiile împotriva lui Picazo au pornit de la grupuri de mesagerie telefonică, pe care apărea că un presupus infractor este în oraş pentru a răpi minori.

Victima a fost până în martie 2022 consilier în Camera Deputaţilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...