Încoronarea regelui Charles. Camilla a devenit noua regină a Regatului Unit

Încoronarea regelui Charles. Camilla a devenit noua regină a Regatului Unit

Soţia regelui Charles al III-lea, Camilla, a fost încoronată regină a Regatului Unit în cadrul unei ceremonii care a avut loc sâmbătă la Westminster Abbey din Londra, oficiată de de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, relatează EFE, potrivit Agerpres .

Regina Camilla FOTO Profimedia

Soția regelui Charles al III-lea a primit coroana purtată de regina Mary, bunica reginei Elisabeta a II-a şi soţia regelui George al V-lea, în 1911. Coroana a fost împodobită însă cu noi pietre preţioase din colecţia regală, notează EFE.

Înainte de a fi încoronată, Camilla a fost unsă cu mir în faţa publicului. De-acum înainte ea va fi numită regină şi nu regină consoartă, scrie EFE.

Potrivit tradiţiei britanice, soţiile monarhilor sunt încoronate ca regine, lucru care nu se întâmplă cu soţii reginelor, aşa cum a fost cazul Ducelui de Edinburgh, Philip, tatăl lui Charles al III-lea şi soţul Elisabetei a II-a.

După ceremoniile de încoronare, atât regele, cât şi regina şi-au scos coroanele pe care le-au purtat astăzi pentru singura dată în viaţa lor, pentru a continua cu Euharistia în cadrul serviciului religios înainte de a se întoarce la Palatul Buckingham, de la balconul căruia îi vor saluta pe cetăţeni.

În vârstă de 75 de ani, divorţată de primul său soţ, Camilla este de 18 ani cea de-a doua soţie a lui Charles, care a mai fost căsătorit cu prinţesa Diana, cu care are doi copii, prinţii William şi Harry şi de care a divorţat în 1996, informează EFE.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”