INCREDIBIL! Băcăuana Firea i-a umilit pe moldovenii veniți să protesteze la București! Fraților, ăștia sunt în stare să-și scuipe și copiii pentru partid!

INCREDIBIL! Băcăuana Firea i-a umilit pe moldovenii veniți să protesteze la București! Fraților, ăștia sunt în stare să-și scuipe și copiii pentru partid!

Incredibil! Băcăuana Firea i-a umilit pe moldovenii veniți să protesteze la București! Fraților, ăștia sunt în stare să-și scuipe și copiii pentru partid!  Protestatarii nu sunt lăsați de jandarmi să intre în Piața Victoriei de pe Bd. Kiseleff, blocat de mașini ale autorităților, au declarat pentru G4Media.ro doi dintre organizatorii marșului. Dorin Dobrincu a spus că ”le e frică de orice protest, nu vor să se vadă mașini multe în fața Guvernului. Nu am mai văzut atâta poliție de la marile summituri internaţionale. De când am intrat în București, la Afumați ne-au oprit să ne verifice. Noi am respectat strict legislaţia. În cele din urmă am ajuns în Piaţa Victoriei câţiva, am luat-o pe străduţe”.

Nu vor să ne lase. Noi suntem moldovenii proști care au rămas în România să muncească și să plătească taxe, și uitați cum ne tratează jandarmii, plătiți din banii noștri, a declarat pentru G4Media.ro Doina Simionovici

Peste o mie de şoferi din Moldova au ajuns la protest în centrul Capitalei, cu scopul de a le atrage atenţia guvernaţilor asupra lipsei linfrastructurii rutiere. Protestatarii n-au fost lăsaţi de forţele de ordine să pătrundă în Piaţa Victorie şi, potrivit Realitatea TV, au avut loc câteva incidente minore. ”Vrem autostradă!” au scandat protestatarii, care au claxonat intens. "Moldova vrea acasă, jandarmii nu ne lasă", "Vrem autostradă, nu penali pe stradă" și "Rușine, rușine", au strigat protestatarii.

Scopul marșului de protest este obligarea factorilor responsabili de dezvoltarea infrastructurii rutiere să-și asume măsuri concrete, transparente și reale pentru demararea lucrărilor de construire a autostrăzilor din Moldova, a autostrăzii A 8, Ungheni – Iași – Târgu Mureș precum și a autostrăzii A 7, Suceava – Bacău – București.

Dorin Dobrincu, organizator, a declarat pentru G4Media.ro că ”am inștiințat din timp Primăria Capitalei și jandarmeria, dar jandarmii abia ieri ne-au spus indirect că s-ar putea să fie o problemă cu intrarea mașinilor în Piața Victoriei. A fost o comunicare absolut defectuoasă din partea lor, ne-au spus practic cu mai puțin de 24 de ore înainte de protest”.

UPDATE 19.10: Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, a declarat pentru G4Media.ro că protestatarii nu ar avea autorizație să intre cu mașinile în Piața Victoriei. ”Parcarea în Piața Victoriei este ilegală, iar accesul mașinilor în piață ar putea periclita siguranța persoanelor care participă la Muzeul Antipa la Noaptea Muzeelor”.

UPDATE 19.00: Nu vor să ne lase. Noi suntem moldovenii proști care au rămas în România să muncească și să plătească taxe, și uitați cum ne tratează jandarmii, plătiți din banii noștri, a declarat pentru G4Media.ro Doina Simionovici.

UPDATE 18.40: Protestatarii nu sunt lăsați de jandarmi să intre în Piața Victoriei de pe Bd. Kiseleff, blocat de mașini ale autorităților, au declarat pentru G4Media.ro doi dintre organizatorii marșului. Dorin Dobrincu a spus că ”le e frică de orice protest, nu vor să se vadă mașini multe în fața Guvernului. Nu am mai văzut atâta poliție de la marile summituri internaţionale. De când am intrat în București, la Afumați ne-au oprit să ne verifice. Noi am respectat strict legislaţia. În cele din urmă am ajuns în Piaţa Victoriei câţiva, am luat-o pe străduţe”.

Pe de altă parte, Doina Simionovici, altă organizatoare, ne-a declarat că zeci de maşini venite la protest sunt blocate acum de jandarmi, după cum arată şi fotografia.

UPDATE 17.25: Coloana auto a intrat în Bucureşti. Protestatarii au fost aşteptaţi de dispozitive importante ale forţelor de ordine.

Maşinile au fost trase pe dreapta. Un jandarm notează plăcuţele de înmatriculare a tuturor autoturismelor. Şi o veste bună: protestatarii au (re)primit “OK”-ul să continue marşul până în Piaţa Victoriei.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu vreau sa fiu ăla din diaspora care se crede cu nasul pe sus, dar las-o dracului de treabă”

2 Roubini avertizează / „Mama tuturor crizelor economice se profilează și nu va fi nimic de făcut în privința asta”

3 Andrei Caramitru șterge pe jos cu Nicușor Dan

4 Un fascinant material despre istoria Pământului... Ce s-ar fi întâmplat acum 591 de milioane de ani...

5 VIDEO Da, e Simion încolțit de ghinion...