INCREDIBIL! Cea mai talentată tenismenă junioară a României va juca pentru Cipru pentru că țara sa NU o ajută! Ce scriu italienii despre această porcărie!

INCREDIBIL! Cea mai talentată tenismenă junioară a României va juca pentru Cipru pentru că țara sa NU o ajută! Ce scriu italienii despre această porcărie!

INCREDIBIL! Cea mai talentată tenismenă junioară a României va juca pentru Cipru pentru că țara sa NU o ajută! Ce scriu italienii despre această porcărie! Vestea ca o tenismena din Romania a hotarat sa nu-si mai reprezinte tara in circuitul WTA, suparata ca nu a primit niciun ajutor din partea Federatiei, starneste ecouri in presa internationala.

Jurnalistii italieni de la Tennis Circus comenteaza decizia Ralucai Serban de a renunta la pasaportul romanesc pentru a reprezenta Cipru si lanseaza un avertisment.

In opinia italienilor, chiar daca Raluca Serban nu reprezinta momentan un nume mare in tenisul mondial, Romania poate avea de suferit in anii urmatori. Asta deoarece Simona Halep si colegele ei de generatie au deja o varsta inaintata, in timp ce Raluca Serban era considerata cea mai talentata tanara jucatoare a Romaniei.

Italienii sunt de parere asadar ca Romania risca sa nu mai aiba viitor in tenisul feminin dupa decizia Ralucai.

"Ascensiunea, poate de neoprit, a tenisului din Romania, duce la indepartarea Ralucai Serban. Tenismena din Constanta a devenit cetatean cipriot, confirmand cat de mult conteaza Romania in lumea tenisului. Cu 15 jucatoare active la nivel inalt, Romania se afla departe de natiunea secundara din circuitul de teni. Iar vestea ca Raluca Serban nu va mai reprezenta Romania a provocat agitatie.

La prima vedere, aceasta decizie nu pare ca poate afecta foarte mult statutul echipei nationale, tinand cont ca Romania are 15 jucatoare bune. Problema este ca toate sportivele s-au nascut la inceputul anilor 90 sau chiar la sfarsitul anilor 80. De aceea, plecarea Ralucai Serban joaca un rol fundamental si cu siguranta nu pozitiv in destiul echipei Romaniei deoarece in prezent se pare ca nu exista nicio jucatoare capabila sa faca schimbul de generatii", a scris publicatia italiana.

Constanteanca Raluca Serban nu va mai reprezenta Romania in circuitul tenisului feminin.

Raluca Serban, una dintre cele mai talentate jucatoare din noul val, a primit deja pasaportul cipriot si a facut demersuri la WTA pentru a schimba tara pe care o reprezinta

Jucatoarea in varsta de 21 de ani a luat aceasta decizie deoarece nu a primit niciun ajutor din partea Federatiei Romane de Tenis, nici macar wild-card-uri la competitiile interne.

Ea s-a mutat de ceva timp in Cipru, unde a fost primita cu bratele deschise, chiar daca aceasta tara nu are o cultura in tenis.

Cipriotii i-au oferit conditii bune de antrenament, sprijin moral si un antrenor.

Raluca Serban se afla momentan pe locul 217 in clasamentul WTA si e considerata o viitoare stea a tenisului feminin.

Citiți mai jos un articol publicat de Dragoş Marinescu pe  Tenisite.info :

„Raluca Şerban – una dintre cele mai importante jucătoare ale noului val – nu va mai reprezenta România!

Mă declaram stupefiat într-unul din articolele trecute – cel de după calificareaRalucăi Şerban în semifinalele turneului WTA International Luxemburg 2018 – de înverşunarea cu care forurile diriguitoare ale tenisului românesc au alungat-o pe jucătoare.

Iată că acum consecinţele acestor acţiuni au devenit efective şi triste, căci jucătoarea din Constanţa nu va mai reprezenta România. Ea a primit paşaportul cipriot şi a înaintat la WTA cererea de a reprezenta Ciprul. Mai departe, lucrurile sunt simple formalităţi, odată procedura încheiată, în dreptul numelui ei va apărea (CYP).

Este cea mai importantă pierdere pe care o suferă tenisul românesc de o bună bucată de timp.

Evenimentul intervine într-un moment în care cariera Ralucăi este într-un progres accelerat. Beneficiind de wild card-ul acordat de organizatorii InternationalLuxemburg, ea a profitat din plin de acesta şi s-a calificat în semifinalele probei de dublu. Surplusul de curaj dat de această performanţă – şi chiar de setul pe care îl câştigase la Eugenie Bouchard în calificări – s-a făcut resimţit imediat, căci a jucat două finale consecutive în proba de simplu la categoria ITF 25.000 USD: Istanbul şiMinsk şi astfel şi-a îmbunătăţit cel mai bun clasament al carierei, în două rânduri,inclusiv astăzi, când se situează pe locul 218 WTA.

Raluca a câştigat în circuitul ITF Pro 10 titluri la simplu – dintre care două la nivel 25k – şi 11 la dublu – dintre care unul 25k+H şi trei 25k.

Nu i se poate imputa nimic Ralucăi legat de această alegere, căci ea nu a fost ajutată cu absolut nimic de Federaţia de specialitate din România. Fără cantonamente, sprijin financiar, nici măcar wild card-uri la turneele din ţară. 
Mai ales că în 2011 ea s-a mutat împreună cu familia în Cipru, unul din motive fiind acela de a-i asigura Ralucăi un mediu propice pentru a-şi pune în valoare talentul. Acolo şi-a început cariera în circuitul ITF al juniorilor. De atunci şi până acum ea a reprezentat România, aşteptând zadarnic ca în urma progreselor constante pe care le-a făcut – titluri, clasamente din ce în ce mai bune, ca să nu mai vorbim despre aprecierile unanime venite din partea specialiştilor – să primească un semn de viaţă de la cei care cârmuiesc destinele tenisului românesc.
Cum nu a intrat în sfera preocupărilor diriguitorilor tenisulului românesc, s-a ajuns la situaţia de astăzi, un deznodământ ineluctabil.

Greutăţile pe care le-a avut de înfruntat Raluca în circuit au fost enorme: cheltuieli mari, oboseala deplasărilor, lipsa unui tratament medical adecvat – şi accidentări a avut destule.
Deşi mi-a povestit mereu despre ele, niciodată nu m-a lăsat să scriu pe site, ca să nu se interpreteze că îşi găseşte scuze.

Chiar dacă nici tenisul din Cipru nu este unul bogat, măcar acolo i s-au oferit condiţii de antrenament bune şi sprijin moral, adică a găsit oameni care au crezut în ea şi au încurajat-o, mai ales în persoana antrenorului ei, Yiannos Hadjigeorgiou.

Acum Raluca priveşte cu serenitate spre un nou început şi bine face. Nostalgia o domină totuşi în aceste clipe, gândurile ei îndreptându-se spre primul ei antrenor din Constanţa, Nicuşor Ene, căruia îi mulţumeşte pentru tenisul pe care l-a învăţat de la dânsul şi pentru că a fost unul dintre puţinii români care au crezut în ea.

Cum în paginile TeniSite.info am scris încă de la început despre Raluca Şerban, vom continua să-i evidenţiem rezultatele şi activitatea, la fel cum o vom face pentru oricare altă jucătoare din România, atâta timp cât vom mai scrie despre tenis.
Pentru noi va rămâne mereu o jucătoare româncă, indiferent ce simbol de ţară este trecut în dreptul numelui ei.

Succes în carieră, Raluca! Îţi ţinem pumnii!”



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…