INCREDIBIL! Prefectura Arad le-a cerut jurnaliştilor întrebările în avans pentru conferința ministresei Leocadia Gavrilescu

INCREDIBIL! Prefectura Arad le-a cerut jurnaliştilor întrebările în avans pentru conferința ministresei Leocadia Gavrilescu

Incredibil! Fraților, pe față, ne întoarcem în comunism! Prefectura Arad le-a solicitat jurnaliştilor, joi, să trimită în avans eventualele întrebări pentru ministrul Mediului, Graţiela Leocadia Gavrilescu, care va fi prezent vineri în oraş pe subiectul crizei gunoaielor. În solicitarea trimisă pe mail redacţiilor, Prefectura invocă nevoie de „operativitate şi eficienţă”, însă cererea este una în premieră pentru jurnaliştii arădeni invitaţi la conferinţe de presă.

Biroul de presă al Prefecturii Arad a transmis, joi, o invitaţie jurnaliştilor acreditaţi pe lângă instituţie pentru a participa la o conferinţă de presă, vineri, prilejuită de vizita ministrului Mediului, vicepremierul Graţiela Leocadia Gavrilescu.

 În invitaţie se arată că obiectul vizitei este „situaţia fără precedent creată la nivelul municipiului şi judeţului Arad de operatorul curent de salubritate, SC Retim SA”, respectiv criza deşeurilor menajere adunate pe străzi din cauza intervenţiei ineficiente a operatorului.

În cuprinsul invitaţiei există şi o rugăminte adresată jurnaliştilor, respectiv să trimită în scris întrebările în avans.

„Pentru operativitate şi eficienţă, vă rugăm să ne transmiteţi, la adresa de e-mail principalele puncte de interes pe care publicaţia dvs. intenţionează să le pună în discuţie în prezenţa doamnei ministru”, este cererea Prefecturii.

O astfel de cerere este cu totul nouă pentru jurnaliştii arădeni invitaţi la conferinţe de presă.

Contactaţi de News.ro, reprezentanţii Biroului de presă al Prefecturii Arad au declarat că cererea le aparţine, susţinând că nu vine din partea consilierilor ministrului sau din partea Graţielei Gavrilescu.

Conform Prefecturii, solicitarea către jurnalişti ar avea scopul de a se pregăti din timp temele abordate de jurnalişti, astfel încât aceştia să nu aştepte o documentare ulterioară din partea organizatorilor conferinţei de presă, implicit a ministrului.

Anul trecut, în octombrie, a zbierat, isterică, la un ziarist

Ministrul Mediului, Graţiela Leocadia Gavrilescu, a avut o ieşire isterică luni, 2 octombrie, când a început să ţipe la un jurnalist care-i repeta că sistemul de colectare selectivă de la Bistriţa, pe care îl dădea exemplu de bune practici la nivel naţional, nu funcţionează. Asta după ce, culmea prefăcătoriei, minute bune i-a îndemnat pe jurnaliştii prezenţi să fie optimişti.

Graţiela Gavrilescu a dat Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor din Bistrița exemplu de bune practici la nivel naţional. Când a fost întrebată dacă există riscul ca Uniunea Europeană să ceară înapoi banii cu care a fost finanţat acest proiect, Graţiela Gavrilescu a precizat: „Eu sper să nu fie problema aceasta. Sunteţi pesimişti”.

Jurnalistul Cosmin Botezat a insistat şi i-a spus ministrului că sistemul pe care-l dă exemplu de bune practici de fapt nu funcţionează şi că nu se colectează selectiv nici aici. Atunci, Graţiela Gavrilescu a început să ţipe la jurnalist spunându-i: „Vorbiţi limba română domnule? În ce limbă vreţi să vorbim să ne înţelegem?”. Imediat după, ministrul Mediului Graţiela Gavrilescu a încheiat subit conferinţa de presă, şi-a luat rămas bun şi s-a făcut nevăzută.

 
 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...