INCREDIBIL! Știrea asta NU poate fi ADEVĂRATĂ! Domnule Cioloș, vă cerem PUBLIC să LĂMURIȚI!

INCREDIBIL! Știrea asta NU poate fi ADEVĂRATĂ! Domnule Cioloș, vă cerem PUBLIC să LĂMURIȚI!

Nicolae Bogdan Codruţ Stănescu, 41 de ani, este director în Ministerul Economiei şi posesorul unui record naţional absolut: încasează nu mai puţin de 12 salarii de la stat, dezvăluie  Jurnalul.ro . Este aproape neverosimilă această informație! În condițiile în care, de la Guvernul Cioloș tot vin știri despre reglementări menite să stopeze astfel de aberații sfidătoare! Domnule prim-ministru, vă cerem public să lămuriți acest caz! 

De altfel, spune Jurnalul.ro, întreaga familie este bugetară, în condiţiile în care şi soţia lui este şef de serviciu în Ministerul Justiţiei. Stănescu a fost partener în societatea de avocatură a Alinei Gorghiu, cei doi fiind suspectaţi de plagiat în cazul unei cărţi pe care au publicat-o în 2013. 

Societatea de stat constănţeană Oil Terminal are de câteva zile un administrator provizoriu, Nicolae Bogdan Codruţ Stănescu, ce urmează să fie validat pe funcţie în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) de pe 11.08.2016. Stănescu bifează cu această ocazie un record incredibil, fiind funcţionarul public cu cele mai multe surse de venit de la stat: 12. 

Astfel, pe lângă indemnizaţia lunară de 3.419 lei pe care o va încasa de la Oil Terminal, Bogdan Stănescu mai este, după cum urmează: 

-consilier al viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu, cu salariu la secret;

-administrator special la Arcadia 2000 SA Bucureşti, din partea Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului, plătit cu 36.396 lei pe an;

-administrator special la Romplumb SA Baia Mare şi Oltchim SA Râmnicu Vâlcea, din partea Ministerului Economiei- Departamentul pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului, al cărui director general este, funcţii care-i aduc 105.197 lei pe an;

-membru al Curţii de Arbitraj Bucureşti, cu venituri anuale de 29.078 lei

-administrator special la Hidroelectrica SA, din partea Ministerului Economiei şi a Fondului Proprietatea, care-l plătesc cu 11.940 lei, 4.809 lei pe an;

-membru în Consiliul de Administraţie (CA) al Nuclearelectrica SA, care-i asigură încă 38.735 lei pe an;

-membru CA la Rompetrol Rafinare SA, din partea statului român, cu un venit anual de 59.571 lei;

-reprezentant al statului în AGA Complexului Energetic Hunedoara, cu 12.860 lei pe an;

-membru AGA la Complexul Energetic Oltenia, cu 47.760 lei anual;

-membru în AGA de la Nuclearelectrica SA, cu 36.000 lei pe an

Celor 12 venituri pe care companiile cu capital majoritar de stat le asigură lui Bogdan Stănescu, se mai adaugă şi cea anuală de 136.672 lei a soţiei sale, Cătălina Stănescu, care este şefa Serviciului de Comunicare şi Relaţii Publice din Ministerul Justiţiei. 

În 2010, Bogdan Stănescu a fost angajatul Alinei Gorghiu, la SCPA Gorghiu, Pop şi Asociaţii, firma de avocatură deţinută de actuala co-preşedintă PNL. Relaţia dintre cei doi a continuat şi după această experienţă avocăţească. În 2011, Bogdan Stănescu este co-autorul lucrării „Medierea. Oxigen pentru afaceri”, sub coordonarea Alinei Ghorgiu, iar în 2013 apar în aceeaşi calitate pe coperta cărţii „Medierea. Oxigen pentru o societate modernă”.

Stănescu deţine recordul de funcţii plătite la stat, dar nu e, nici pe departe, singurul „polivalent”.

Şi fostul şef al ANAF, Gelu Diaconu, apărea în zece consilii de administraţie, el fiind urmat de Ioan Roşca, fostul director general al Electrica, care încasa bani din opt consilii de administraţie şi comisii.

La doar 41 de ani, Bogdan Stănescu este exemplul perfect al superfuncţionarului de succes. Fost şef la Vama Galaţi, apoi în FPS şi AVAS, cariera lui Stănescu s-a intersectat de mai multe ori, cu folos, cu cea a Alinei Gorghiu. În plus, Bogdan Stănescu este de profesie şi diplomat- ambasador, fără portofoliu în acest moment.  


Citește și:

populare
astăzi

1 Mai prost ca Dăncilă! Ciolacu, singurul premier al României pe care nu-l va primi nimeni de la vârful SUA! O fi luat și „gaura neagră” cu el?

2 VIDEO Fata asta are o mare problemă cu dezbrăcatul, e obsedată să fie cât mai goală...

3 VIDEO „Iubito, trezește-te, românii defilează cu HIMARS în fața ambasadei Rusiei”

4 Generalul Mujenko, fost șef al Armatei Ucrainei, interviu care dă de gândit la BBC

5 VIDEO O înregistrare video în maghiară pare să confirme ce a spus Leșe despre „Noi suntem români”