INCREDIBIL! Tăriceanu, GEST FĂRĂ PRECEDENT: N-a vrut să CONDUCĂ ședința în care a fost RESPINSĂ Ordonanța 13! A spus că NU va vota!

INCREDIBIL! Tăriceanu, GEST FĂRĂ PRECEDENT: N-a vrut să CONDUCĂ ședința în care a fost RESPINSĂ Ordonanța 13! A spus că NU va vota!

Momente incredibile în plenul Senatului României! Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, după ce a luat cuvântul și a mai vituperat o dată, delirând, la adresa statului de drept, a anunțat că el nu poate conduce ședința în care se va vota legea de respingere a Ordonanței 13. Mai mult, Tăriceanu a anunțat că nu va vota și că îi roagă pe membrii ALDE să țină seama de poziția sa! Ședința Senatului este condusă de senatorul PSD Nicolae Bădălău.

UPDATE/OUG 13, respinsă. Senatul a aprobat - cu 110 voturi „pentru”, nouă abțineri și un singur vot „împotrivă” - proiectul de lege de respingere a OUG 13.

UPDATE/Și Băsescu și-a dat arama pe față! PMP a anunțat că nu va vota, în Senat, legea de respingere a Ordonanței 13!

Din delirul lui Tăriceanu înainte de a pleca din ședință:

"Suntem in fata unei premiere absolute prin care Senatul este pe cale sa adopte o lege de respingere a unei ordonante abrogate. Este ceva inexplicabil pentru mine. In mod deosebit, cei de la USR, intr-o masura mai mica cei de la PNL, au facut mare caz dupa ce OUG a fost abrogata trebuie si respinsa.

Orice trebuie respins, daca mai ramane ceva ce nu este respins trebuie distrus. Pana la urma ati facut bine, s-a dezincriminat abuzul in serviciu. Bravo, felicitari, v-ati atins scopul probabil. Va spun asta incercand sa va pun intr-o situatie in care nu cred ca va gandeati sa va aflati.

Colegii de la PSD au vrut sa faca bine pentru ca au vrut sa inchida subiectul. Au promovat aceasta lege de respingere dar facem rau. Pe scurt, respingem ceva ce s-a abrogat.

Acuma, din punct de vedere politic. A fost forfota, au venit pana si cainii sa protesteze in piata publica (impotriva OUG). (Se adreseaza "catre cei mai tineri"): Aveti impresia ca lumea se imparte in doua categorii: cei buni, inclusiv cainii, (…) avem pe cineva in frunte evident - presedintele Romaniei. De partea cealalta cei rai care vor sa slabeasca lupta anticoruptie.

Eu i-am intrebat pe cei din PSD: 'Aveti vreo agenda ascunsa?' - Mi-au spus nu. Atunci retrageti-o. In pofida faptului ca OUG a fost retrasa, manifestatiile au continuat.

Am vorbit cu niste parlamentari USR, i-am intrebat daca stiu ce este in ordonanta, mi-au spus 'nu, dar asa simtim noi, ca suntem inselati'.

Realitatea nu o intelegeti, dragilor. Realitatea este ca in Romania este o lupta de putere mascata de aceasta poveste coruptie - anticoruptie, intre cei votati care inseamna parlament, guvern, si forte politice oculte, institutii care actioneaza ocult, care nu au legtimitate. Asa va imaginati voi ca este statul de drept? Vai de noi.

Sigur ca aveti in sprijinul acestei idei patronajul pe care l-a dat Uniunea Europeana. Nu va imaginati ca in Europa sunt foarte multi care isi doresc o Romanie mai puternica, mai competitiva. Sunt fericiti ca ramanem impotmoliti in aceasta chestiune

Poate peste cativa ani o sa intelegeti ca ati gresit.

Eu nu am votez. Ii rog pe colegii mei din ALDE sa faca cum cred de cuviinta."



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro