INCREDIBIL De ciudă că fiu-său a picat BAC-ul cu nota 1.20, băcăuanca Firea a INTERZIS parada absolvenților! Mesajul BESTIAL al unei directoare de la un liceu de ELITĂ

INCREDIBIL De ciudă că fiu-său a picat BAC-ul cu nota 1.20, băcăuanca Firea a INTERZIS parada absolvenților! Mesajul BESTIAL al unei directoare de la un liceu de ELITĂ

Incredibil! De ciudă că fiu-său a picat BAC-ul cu nota 1.20, băcăuanca Firea a interzis parada absolvenților! Liceele de elită din Bucureşti organizează în fiecare an Parada Absolvenţilor, la Caragiale fiind chiar o tradiţie de 48 de ani. Șoferii niciodată nu s-au supărat pentru că au fost și ei liceeni cândva și își amintesc cu drag de cea mai frumosă perioadă a vieții. Venită din Bacău și cu fiul cel mare jalnic la învățătură, Firea nu știe cum e să fii absolvent la un liceu de elită din Capitală. Așa că anul acesta le-a recomandat liceelor să facă parada în curtea școlii sau pe trotuarul plin de mașini parcate.

Directorul Colegiului National Gheorghe Sincai, Silvia Musatoiu, face un apel catre primarul PSD al Capitalei, caruia ii cere sa lase absolventii sa aiba deja consacrata parada de absolvire.

 „Stimata doamna Primar General

Lasati paradele liceenilor sa se deruleze! Sunt scurte, sunt decente, sunt pline de tinerete si bucurie…
Cand mi s-a incredintat un post de conducere, un conducator cu mare experienta m-a sfatuit sa mi-i apropii pe oamenii destepti si drepti, nu pe cei care sunt gata sa schimbe imediat macazul, de la un grup la altul, doar pentru a-si vedea propriile interese satisfacute.

Sunt convinsa ca si dvs. ati primit sfaturi, poate chiar unul ca acesta. Va inteleg dificultatea in a tria, intr-un timp prea scurt, pe aceia care va vor binele si, ca si dvs., se gandesc la interesul general, de cei care incearca sa va faca pe plac, ascunzandu-se uneori dupa numele dvs. pentru deciziile proaste pe care le iau.

La final de mai, liceele din Bucuresti, din Bacau si din toata tara, isi sarbatoresc promotiile de absolventi. Pentru liceele de elita, acest eveniment inseamna enorm in viata liceenilor, fiindca valoarea acestei zile (anul acesta este 26 mai) sta in truda cu care au studiat patru ani, in sperantele cu care pleaca mai departe pregatiti, in dorul pe care il resimt deja fata de adolescenta. Parada absolventilor este o manifestare a bucuriei, a mandriei unei reusite. Niciodata, in ultimii ani, de cand organizam parada, nu ne-a apostrofat vreun sofer ca am ocupat o banda pe sens (din 2-3) timp de un sfert de ora, cat ne-a luat drumul parcurs din Piata Unirii, pana la intrarea in Parcul Tineretului, unde se afla scoala noastra. Dimpotriva, bucuria s-a imprastiat…Nimeni, dar nimeni altcineva, in afara consilierilor dumneavoastra, nu a asociat, in vreun fel, parada absolventilor cu problemele curente ale traficului bucurestean. Ni se transmite, de la cabinetul dvs. ca ”anul acesta, lucrurile s-au schimbat”.

Am tot incercat sa gasim schimbarile esentiale ce ar putea fi legate de parada, dar, in afara schimbarii primarului general, n-am gasit nimic: elevii termina scoala tot intr-o zi de vineri, ca totdeauna, intervalul 9:00-9:30 in care ar trebui sa marsaluim, teoretic, n-ar trebui incadrat in categoria ”ora de varf”, circulatia nu se opreste nicio secunda, cei care ar trebui sa ne insoteasca (politie, jandarmi) ne-au insotit tot timpul si n-au avut nimic a ne reprosa, in afara faptului ca ”sunt prea cuminti si merg prea repede”. Puteti verifica toate aceste lucruri.

Sugestiile pe care numeroasa comisie le-a inaintat reprezentantilor nostri sunt de-a dreptul hilare. Sunt convinsa ca nu le-ati vazut: ”grupul se deplaseaza pe trotuar, fara a perturba traficul pietonal sau pe cel rutier”. Sugerez comisiei sa faca o simulare a acestei scrieri: sa mearga in sir indian pe trotuar (fiindca altfel nu se poate, avand in vedere ca pe trotuar sunt parcate masini, sau mamici cu carucioare, sau cu biciclisti care nu au alta cale), purtand cu ei bannerul de absolvire al promotiei (dar fiind in sir indian, acesta trebuie purtat fie deasupra capetelor, cu scrisul in sus, sau in jos, ca e totuna, fie sub mainile lipite de corp ale participantilor, catre mamicile cu carucioare care oricum nu pot citi nimic pe el fiindca pana citesc toate literele uita ce-au citit la inceput…).

La un moment dat, adica la singura intersectie intalnita pana la destinatie, sirul indian trebuie sa traverseze. Inchipuiti-va ca se face rosu cand bannerul, pus de-a lungul sirului, are un capat pe o parte a strazii, celalalt pe cealalta parte. Ne oprim la culoarea rosie, fiindca trebuie sa respectam regulile de circulatie. Dar pe unde mai trec masinile care au verde la semafor? Dificil de simulat.

Stimata doamna Primar General, parada absolventilor ar trebui sa umple capitala de bucurie. Ar trebui, poate, sa devina o traditie a capitalei. Ati aprobat tot felul de manifestatii pentru tot felul de interese sau idei. Absolventii de liceu nu poarta interese la parada lor, nu scandeaza altceva decat mandria reusitei lor. Cu ce si pe cine deranjeaza?

Lasati paradele liceenilor sa se deruleze! Sunt scurte, sunt decente, sunt pline de tinerete si bucurie…”, scrie profesoara pe pagina sa de Facebook.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro