INCREDIBIL/Ce AMERICANI, frate! O comedie ROMÂNEASCĂ SPARGE AUDIENȚELE!

INCREDIBIL/Ce AMERICANI, frate! O comedie ROMÂNEASCĂ SPARGE AUDIENȚELE!

Filmul de comedie "Usturoi", care a depasit incasarile blockbuster-ului american "The Revenant" in Cluj-Napoca, cu peste 300 de bilete vandute in plus la cinema "Florin Piersic", poate fi vizionat saptamana aceasta la cinematograful Hollywood Multiplex din Bucuresti. Filmul independent de lung metraj "Usturoi" va putea fi vizionat la Hollywood Multiplex zilnic, pana joi inclusiv, incepand cu ora 18:15, anunta Mediafax. Filmul "Usturoi" a fost proiectat de 16 ori la Cinema "Florin Piersic", aducand un numar total de 3.470 de spectatori, potrivit echipei filmului. 

"Usturoi", descris ca fiind "cel mai neromanesc film romanesc", este prima productie independenta realizata exclusiv in Transilvania si primul film romanesc care s-a lansat simultan in cinema si pe Internet, pe "Vimeo on Demand", pentru romanii din diaspora, in luna decembrie a anului 2015. Filmul va redeveni disponibil pe Vimeo din aprilie 2016.

Din coloana sonora face parte si prima piesa Gypsy Rap din lume, cantata de ViLLy.

"Usturoi" a fost scris si produs de bloggerul clujean Radu Bazavan si regizat de sibianul Lucian Alexandrescu, stabilit in Miami, SUA. Filmul descrie prietenia dintre doi copii (unul de etnie roma) si calatoria acestora dintr-un sat din Salaj catre Cluj-Napoca, unde viseaza, cu inocenta copilariei, sa-si indeplineasca visul de a deveni actori. Filmul este o comedie care se adreseaza deopotriva spectatorilor foarte tineri, adultilor si seniorilor, fiind realizat in jurul unui concept nou pentru Romania, prin prezentarea unei perspective inedite asupra relatiilor interetnice din Transilvania.

Transylvanian Garlic (Filmul Usturoi) Trailer 2016 from E-Motions Films on Vimeo .

Din distributie fac parte Sebastian Topan, Darius Stoica, Elena Ivanca (Teatrul National Cluj-Napoca), Ileana Negru (Teatrul National Cluj-Napoca), Nicu Varga, Jon Selesi, Tibi Covaci Senior, Daniela Stoica, Mircea Groza, Gheorghe Tamba, Istvan Robert Kanalas, Gabriel Oana, Razvan Dragos, Adrian Hadean, Alina Dragos, Mishu Calian si Vlad Cucu.

Filmat in doar 16 zile in Salaj si Cluj-Napoca, cu un microbuget acoperit in exclusivitate din fonduri proprii, filmul "Usturoi" a umplut salile la festivalurile de film, proiectiile sale reprezentind cele mai disputate momente de la TIFF Cluj, 2014, Comedy Cluj, 2014 (doua proiectii cu casa plina, cea de la cinema "Florin Piersic" reprezentand record absolut de audienta in ultimii 25 de ani - peste 1.000 de oameni), TIFF Sibiu, 2014, Tenaris CineLatino Zalau, 2014 (doua proiectii, record absolut de audienta), KINOdiseea Bucuresti, 2014 (casa inchisa de doua ori) si de la cinema Marasti si cinema Victoria (trei proiectii cu casa plina la lansarea in cinematografe, pe 17 decembrie 2015).

In strainatate, filmul a fost difuzat la New York Independent Film Festival, Boston Kids International Film Festival (SUA), Nomad Norvegia Chemnitz Germania, precum si in mai multe cinematografe private din Germania, Austria si Elvetia.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina