India a blocat 22 de canale de YouTube din motive de securitate naţională

India a blocat 22 de canale de YouTube din motive de securitate naţională

Guvernul indian a anunţat marţi că a interzis 22 de canale de YouTube, între care patru de origine pakistaneză, pentru dezinformare asupra unor subiecte ce privesc securitatea naţională şi ordinea publică, relatează Reuters.

Potrivit Ministerului indian al Informaţiilor şi Audiovizualului, canalele de YouTube blocate însumau în total 2,6 miliarde de urmăritori.

Guvernul, care a invocat "puteri de urgenţă" în baza legislaţiei IT din India, a declarat că a blocat 18 canale de YouTube indiene, cu acţiuni anterioare concentrate pe conturi despre care a afirmat că operau din Pakistan.

"Au fost folosite mai multe canale de YouTube pentru a posta ştiri false despre diverse subiecte, precum forţele armate indiene", a afirmat guvernul indian într-un comunicat.

În decembrie şi ianuarie, Ministerul Informaţiei a folosit puteri similare de urgenţă pentru a bloca 55 de canale de YouTube şi unele conturi de Twitter şi Facebook.

Guvernul indian a folosit noile reguli IT introduse în 2021, care au vizat în principal reglementarea marilor companii de social media şi au oferit guvernului mai multe puteri pentru a elimina conţinutul.

India a cerut acţiuni mai ferme din partea giganţilor tehnologici americani, inclusiv Google şi Facebook, în ceea ce priveşte ştirile false de pe platformele lor.

În cadrul unei reuniuni în februarie, oficialii indieni le-au spus reprezentanţilor firmelor americane că lipsa lor de acţiune a forţat guvernul să ordone eliminarea conţinutului, ceea ce a atras însă critici internaţionale în legătură cu suprimarea libertăţii de exprimare în India, a informat Reuters.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /