India a lansat cu succes 20 de sateliți cu o singură rachetă (FOTO/VIDEO)

India a lansat cu succes 20 de sateliți cu o singură rachetă (FOTO/VIDEO)

India a lansat miercuri în premieră 20 de sateliți simultan cu o rachetă numită Polar Satellite Launch Vehicle (PSLV) de la centrul spațial Sriharikota din sudul statului Andhra Pradesh, au declarat oficialii din domeniu citați de agenția Xinhua.

Sursa foto: mgitecetech.wordpress.com

Între sateliții lansați se numără satelitul indian de observare a Pământului Cartosat și satelitul companiei Google numit Terra Bella's SkySat Gen2-1.

Racheta PSLV, cu o înălțime de 44,4 metri și o greutate de 320 de tone, a fost lansată dimineața, la ora locală 09:26. Cei 20 de sateliți cântăresc împreună 1.288 de kilograme.

Sursa foto: www.isro.gov.in


Întreaga misiune de lansare a durat circa 26 de minute, iar oficialii un declarat-o un succes.

Imaginile trimise prin satelitul Cartosat vor fi utile pentru cartografie, urbanism, monitorizarea zonelor rurale, a terenurilor de coastă, a distribuției de apă și în alte aplicații, a precizat agenția privată de presă Indo-Asian News Service (IANS).

Potrivit Indian Research Organization Space (ISRO), satelitul de 110 kilograme SkySat Gen2-1, care aparține Terra Bella, o companie a gigantului Google, este un mic satelit de imagistică asupra Pământului capabil să captureze imagini fotografice cu rezoluția de sub un metru și imagini video de înaltă definiție, a mai menționat IANS.

Lansarea de miercuri a fost prima în care agenția spațială indiană a lansat mai mult de 10 sateliți cu o singură rachetă, scrie Xinhua.

AGERPRES/(autor: Constanța Niță, editor: Mariana Ionescu, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 VIDEO Una dintre cele mai spectaculoase imagini de pe frontul din Ucraina. Bineînțeles, rușii sunt la „primire”...

4 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați

5 VIDEO Dialog între un soldat rus și unul ucrainean: „Ascultă, termină-mă” / „Nu suntem ca voi, nenorociților!”