India avertizează Facebook şi pe Zuckerberg faţă de interferenţa în alegeri

Facebook a fost avertizată miercuri faţă de orice încercare de folosire abuzivă a datelor sau de manipulare a alegerilor în India, chiar dacă principalele partide ale ţării s-au învinuit reciproc de angajarea unei firme acuzate de folosirea datelor a milioane de utilizatori Facebook, relatează dpa.

India, cea mai mare democraţie din lume din punctul de vedere al numărului de locuitori, are de asemenea cel mai mare număr de utilizatori Facebook de pe glob, aproximativ 250 de milioane.

Facebook se confruntă cu un imens scandal după ce firma britanică de cercetare Cambridge Analytica a fost acuzată de colectarea datelor a aproximativ 50 de milioane de utilizatori Facebook fără a avea permisiunea de a le folosi în campanii politice, inclusiv cele ale preşedintelui Statelor Unite Donald Trump şi le susţinătorilor Brexitului în Marea Britanie.

Ministrul tehnologiei informaţiei Ravi Shankar Prasad l-a pus în gardă pe fondatorul Facebook că guvernul indian nu va accepta ca firme străine să abuzeze de informaţiile din social media.
 "Dle Mark Zuckerberg, mai bine luaţi aminte de observaţiile Ministerului IT indian. Dacă vreun furt de date ale indienilor are loc cu implicarea sistemelor Facebook, el nu va fi tolerat", a declarat Prasad, adăugând că guvernul va trece la "acţiuni puternice" împotriva Facebook dacă este necesar, inclusiv "chemarea în India" a fondatorului reţelei sociale.

Prasad, membru al partidului de guvernământ Bharatiya Janata (BJP), a acuzat partidul de opoziţie Congresul Naţional Indian de a fi angajat Cambridge Analytica pentru a-şi desfăşura campaniile electorale.

Dar Congresul Naţional Indian a respins aceste afirmaţii şi a acuzat în schimb BJP şi aliatul acestuia, partidul Janata Dal, că folosesc serviciile firmei.

Facebook s-a declarat "decepţionată" de scandalul privind folosirea datelor şi s-a angajat să protejeze informaţiile utlizatorilor.

Comisia Federală pentru Comerţ a SUA a deschis o investigaţie în legătură cu Facebook, ce ar putea conduce la aplicarea unei amenzi imense reţelei sociale. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ion Iliescu, declarație criminală despre Revoluție: Este momentul să încetăm să mai căutăm vinovați

2 Frica de pușcărie! Primăria Capitalei a anulat licitaţia pentru 100 de autobuze electrice: cele turceşti ar fi…

3 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte din Parlamentul European

4 Mafia locală / Frații Micula, vizați de un dosar de evaziune și spălare de bani de 44 milioane de euro / Cazul e i…

5 Androneasca, la pușcărie! „Dă-l în morții lui! Futu-i gâtu’ mă-sii!”. Stenograme DNA / Cum l-a executat Mafia P…

recomandări

Te ia DNA: Florin Lungoci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trucurile astea cu cărți sfidează gravitația