India: Cel puţin 14 morţi şi 30 de persoane dispărute, în urma unei alunecări de teren declanşate de ploi torenţiale VIDEO

India: Cel puţin 14 morţi şi 30 de persoane dispărute, în urma unei alunecări de teren declanşate de ploi torenţiale VIDEO

Echipele de intervenţie în caz de dezastre, poliţia şi sătenii locali încearcă să îi salveze pe cei îngropaţi sub moloz în Noney, un oraş de lângă Imphal, capitala statului Manipur.

Şapte dintre morţii confirmaţi erau membri ai Armatei Teritoriale, a declarat ministrul şef de stat, N. Biren Singh. El a spus că cinci oficiali ai căilor ferate indiene se numără printre persoanele dispărute.
În zonă se construieşte un proiect feroviar, unde are loc o insurgenţă rebelă, iar personalul armatei asigura apărarea oficialilor feroviari care supravegheau proiectul. Insurgenţa din statul Manipur, veche de decenii întregi, îşi doreşte o ţară separată pentru grupurile etnice şi tribale.
Ploile continue din ultimele trei săptămâni au făcut ravagii în nord-estul Indiei, ţară alcătuită din opt state şi care are 45 de milioane de locuitori, şi în statul vecin, Bangladesh.

Se estimează că aproximativ 200 de persoane au murit în urma unor ploi puternice şi alunecări de noroi în statele Assam, Manipur, Tripura şi Sikkim, iar alte 42 de persoane au murit în Bangladesh, de pe 17 mai. Sute de mii de oameni au fost strămutate în interiorul ţărilor în urma ploilor.

Oamenii de ştiinţă susţin că schimbările climatice sunt una dintre cauzele ploilor neregulate, timpurii, care au declanşat inundaţiile fără precedent. Ploile din sezonul musonic încep în Asia de Sud de obicei în iunie, dar ploile torenţiale au lovit nord-estul Indiei şi Bangladeshului încă din luna martie în acest an.

Odată cu creşterea temperaturilor la nivel mondial din cauza schimbărilor climatice, experţii spun că sezonul musonilor devine din ce în ce mai variabil, ceea ce înseamnă că o mare parte din cantităţile de ploaie care ar cădea de obicei pe tot parcursul sezonului cade într-o perioadă mai scurtă.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

3 Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska

4 ULTIMA ORĂ Dezvăluiri în The Washington Post / Primele detalii despre „măcelul” din Crimeea! 10 avioane rusești au fost distruse!

5 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!