India. Două avioane de luptă au intrat în coliziune în timpul unui exercițiu: Cel puțin un mort

India. Două avioane de luptă au intrat în coliziune în timpul unui exercițiu: Cel puțin un mort

Două avioane de luptă ale aviaţiei militare indiene s-au prăbuşit sâmbătă după ce au intrat în coliziune în timpul unui exerciţiu, relatează agențiile internaționale de presă.

FOTO NDTV

Coliziunea s-a produs în statul Madhya Pradesh, la circa 300 de kilometri sud de capitala New Delhi, scrie Agerpres , care citează AFP şi EFE.

„A avut loc un accident, dar încă aşteptăm detalii”, a declarat un purtător de cuvânt al forţelor aeriene ale ţării, comandantul de escadrilă Ashish Moghe.

Este „prea devreme pentru a evalua faptele”, a adăugat el.

Potrivit unor surse anonime din domeniul apărării citate de agenția indiană de presă ANI, un avion de luptă Suhoi-30 cu doi piloţi la bord şi un avion de luptă Mirage 2000 pilotat de un militar s-au prăbuşit în această dimineaţă în districtul Morena din statul Madhya Pradesh, în centrul ţării.

Postul de televiziune NDTV a arătat imagini de la locul prăbuşirii, cu părţi din fuzelajul unuia dintre avioane arzând şi grupuri de localnici în preajmă.

Potrivit NDTV, cei doi piloți de la bordul Suhoi-2 au reușit să se catapulteze și au fost transportați la spital cu un elicopter, în timp ce militarul de la bordul Mirage 2000 a decedat.

Mai multe aparate ale aviaţiei militare indiene au fost deja implicate în accidente, notează Agerpres.

În octombrie, cinci soldaţi au murit după prăbușirea unui elicopter în statul Arunachal Pradesh, în nord-estul ţării, în apropiere de frontiera militarizată şi disputată cu China.

Acesta a fost al doilea accident de elicopter survenit în octombrie în acelaşi stat. Cu câteva săptămâni mai devreme, un alt elicopter a căzut la sol în apropierea oraşului Tawang.

În decembrie 2021, fostul şef de stat major al armatei Indiei, Bipin Rawat, și alte 12 persoane au murit în urma prăbuşirii unui elicopter Mi-17 de fabricaţie rusă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria