India în „viitorul apropiat” intenționează să își dubleze comerțul cu Rusia

India în „viitorul apropiat” intenționează să își dubleze comerțul cu Rusia

India este gata să-și dubleze în curând comerțul cu Rusia, care ar trebui să fie facilitat de adoptarea rupiei indiene într-o serie de acorduri comerciale, a scris duminică de The Indian Express , citând surse.

Soluția „Asia” pare a fi câștigătoare pentru economia rusă. Foto: Arhiva Adevărul

La o reuniune la nivel înalt din septembrie, guvernul a cerut dublarea comerțului cu Rusia, potrivit publicației. Acest lucru va fi facilitat de „folosirea rupiei indiene în acordurile comerciale”, mecanismul putând ajuta la ocolirea dolarului american și a euro pentru decontări. India, care înainte de declanșarea evenimentelor din Ucraina importa mai puțin de 1% din totalul petrolului din Rusia, importă acum aproximativ 22% de acolo, notează ziarul. Potrivit acestor informații, India, în ciuda sancțiunilor americane și occidentale împotriva Rusiei, a decis acum nu doar să continue, ci să și dubleze comerțul cu Moscova în „viitorul apropiat”.

Anterior, ministrul indian de externe Subramanyam Jaishankar, vorbind cu membrii Comisiei interguvernamentale indo-ruse pentru cooperare comercială, economică, științifică, tehnică și culturală, a declarat că parteneriatul dintre India și Rusia este în curs de dezvoltare și cele două țări se îndreaptă către o activitate anuală fructuoasă.

Un diplomat indian din Rusia a declarat că băncile ruse au contactat opt ​​mari omologi indieni pentru a stabili acorduri comerciale în rupii, dar băncile indiene nu au răspuns încă solicitărilor părții ruse.

Valoarea schimburilor bilaterale a atins 30 miliarde dolari în 2021, conform lui Alexander Rybas, reprezentantul comercial al Rusiei în India, citat de TASS la începutul lunii februarie. an.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...