India: Sute de mii de pelerini s-au scăldat în apele Gangelui, în pofida unei recrudescenţe a pandemiei de COVID-19

India: Sute de mii de pelerini s-au scăldat în apele Gangelui, în pofida unei recrudescenţe a pandemiei de COVID-19

Sute de mii de pelerini hinduşi s-au scăldat vineri în apele sacre ale Gangelui în cadrul unui festival anual, în pofida unei recrudescenţe alarmante a pandemiei de COVID-19, informează dpa.

Pelerinii cred că baia rituală în apele fluviului în timpul festivalului Makar Sankranti îi va absolvi de păcate, însă adunări religioase similare au contribuit la apariţia celui de-al doilea val devastator al pandemiei în această ţară anul trecut.

Un număr uriaş de persoane s-a adunat pe malurile fluviului Gange în statul nordic Uttar Pradesh şi în statul estic Bengalul de Vest pentru această baie rituală, încălcând normele de siguranţă impuse în contextul pandemiei.

În imaginile difuzate de posturile de televiziune se poate vedea că numeroşi participanţi nu poartă măşti sanitare şi nu respectă distanţarea fizică, generând temeri că aceste adunări se vor transforma în evenimente "super-propagatoare" de COVID-19.

În ultima săptămână, India, cu o populaţie de 1,3 miliarde de locuitori, a înregistrat o creştere masivă a numărului de infectări cu coronavirus, alimentată de varianta Omicron.

Peste 264.000 de cazuri noi au fost semnalate în ţară în ultimele 24 de ore, a precizat Ministerul Sănătăţii. În ceea ce priveşte decesele cauzate de COVID-19, numărul acestora a crescut cu 315 în acelaşi interval, ajungând în total la 485.350, a adăugat acesta. AGERPRES/ (AS - autor: Ana Alecu, editor: Codruţ Bălu, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 BRRR! / „Dacă va atinge țărmul, va fi o situație conform articolului 5”

2 Totul se petrece în sectorul românesc al Mării Negre / Priviți, americanii și NATO stau cu ochii pe ruși ca pe butelie

3 „Câinele turbat” despre Armata Rusiei: „Stupidă din punct de vedere operațional” și „incompetentă tactic”.

4 Noi detalii despre românca ucisă de rechin în Egipt

5 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au început să facă diferența pe câmpul de luptă în favoarea Ucrainei