India: Sute de mii de pelerini s-au scăldat în apele Gangelui, în pofida unei recrudescenţe a pandemiei de COVID-19

India: Sute de mii de pelerini s-au scăldat în apele Gangelui, în pofida unei recrudescenţe a pandemiei de COVID-19

Sute de mii de pelerini hinduşi s-au scăldat vineri în apele sacre ale Gangelui în cadrul unui festival anual, în pofida unei recrudescenţe alarmante a pandemiei de COVID-19, informează dpa.

Pelerinii cred că baia rituală în apele fluviului în timpul festivalului Makar Sankranti îi va absolvi de păcate, însă adunări religioase similare au contribuit la apariţia celui de-al doilea val devastator al pandemiei în această ţară anul trecut.

Un număr uriaş de persoane s-a adunat pe malurile fluviului Gange în statul nordic Uttar Pradesh şi în statul estic Bengalul de Vest pentru această baie rituală, încălcând normele de siguranţă impuse în contextul pandemiei.

În imaginile difuzate de posturile de televiziune se poate vedea că numeroşi participanţi nu poartă măşti sanitare şi nu respectă distanţarea fizică, generând temeri că aceste adunări se vor transforma în evenimente "super-propagatoare" de COVID-19.

În ultima săptămână, India, cu o populaţie de 1,3 miliarde de locuitori, a înregistrat o creştere masivă a numărului de infectări cu coronavirus, alimentată de varianta Omicron.

Peste 264.000 de cazuri noi au fost semnalate în ţară în ultimele 24 de ore, a precizat Ministerul Sănătăţii. În ceea ce priveşte decesele cauzate de COVID-19, numărul acestora a crescut cu 315 în acelaşi interval, ajungând în total la 485.350, a adăugat acesta. AGERPRES/ (AS - autor: Ana Alecu, editor: Codruţ Bălu, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA