India: trei bărbaţi acuzaţi de viol în grup, condamnaţi la moarte

India: trei bărbaţi acuzaţi de viol în grup, condamnaţi la moarte

Cei trei bărbaţi au fost condamnaţi de un tribunal din Mumbai (sudul Indiei) pentru doua violuri în grup comise în iulie şi august 2013 într-o fabrică dezafectată din oraş. Unul dintre aceste atacuri a vizat o femeie fotoreporter şi a provocat o reacţie puternică în India.

Mohammed Salim Ansari (28 de ani), Vijay Mohan Jadhav (19 ani) şi Mohammed Kasim Hafeez Shaikh (21 de ani) au fost găsiţi vinovaţi luna trecută în urma unei proceduri judiciare accelerate.

Ei au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă pentru violarea în grup a unei femei de 18 ani. Totodată, cei trei au fost condamnaţi la moarte pentru violuri în serie, fapte de acum pasibile cu pedeapsa capitală după înăsprirea legii în 2013.

Această lege a fost modificată după violarea în grup şi moartea unei studente din New Delhi, care a stârnit un val de indignare în India la sfârşitul anului 2012.

„Nicio toleranţă este permisă pentru astfel de fapte“, a spus judecătorul Shalini Phansalkar Joshi în momentul pronunţării pedepselor. „Un mesaj clar şi puternic trebuie adresat societăţii“, a mai spus el.


Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

2 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

3 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat

4 Interesante amănunte / Într-o veche mină din Bihor zace cheia care poate salva Europa din dependența de China

5 Degringoladă la Rapid / Săpunaru, monument de nesimțire. „Ori te lași, ori îl dai afară”