India vrea testarea obligatorie a pasagerilor din ţări cu multe cazuri de COVID-19

India vrea testarea obligatorie a pasagerilor din ţări cu multe cazuri de COVID-19

India plănuieşte să introducă obligativitatea prezentării unui test negativ COVID-19 pentru pasagerii care sosesc din ţări cu un număr mare de cazuri, a precizat ministrul Sănătăţii din această ţară cu prilejul unui interviu acordat vineri postului de televiziune NewsX, informează Reuters.

FOTO Arhivă

„În următoarea săptămână, ţările selectate vor fi identificate după numărul ridicat de cazuri la ora actuală”, a afirmat Mansukh Mandaviya, potrivit Agerpres .

Persoanele de acolo care vin în India vor trebui să încarce testele RT-PCR (COVID-19) şi abia apoi să vină”.

Pasagerii vor trebui să încarce rezultatele testelor pe o pagină de internet guvernamentală şi să efectueze procedura de scanare termică la aterizare, a spus Mandaviya.

India, care a raportat până în prezent al doilea cel mai ridicat bilanţ de cazuri confirmate de COVID-19 la nivel mondial, va demara procedura de testare aleatorie pentru COVID-19 a 2% dintre pasagerii internaţionali care sosesc pe aeroporturile din ţară, a declarat joi Mandaviya în faţa Parlamentului.

La începutul acestei săptămâni, guvernul a solicitat administraţiei locale să monitorizeze cu atenţie orice nouă variantă a virusului şi a îndemnat rezidenţii să poarte măşti în locurile aglomerate, invocând o creştere a numărului de cazuri COVID-19 în China şi în alte regiuni din lume.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

2 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

3 O știre pozitivă despre România

4 Cele mai noi date despre pensionarii din România

5 VIDEO Dacă imaginile sunt reale, este cel mai mare dezastru înregistrat de ruși de la invadarea Ucrainei...