Indicatorul de încredere macroeconomică a scăzut, în iunie, pe seama componentei de anticipații

Indicatorul de încredere macroeconomică a scăzut, în iunie, pe seama componentei de anticipații

Valoarea indicatorului de încredere macroeconomică a înregistrat, în iunie 2015, o scădere cu 6,4 puncte față de luna anterioară, ajungând la valoarea de 70,8, reducerea datorându-se componentei sale de anticipații, potrivit unui comunicat al CFA România, remis luni AGERPRES.

"Astfel, indicatorul condițiilor curente a fost de 67,5, în creștere cu 2,8 puncte față de valoarea înregistrată în exercițiul anterior, consemnând un nou maxim istoric. Însă, indicatorul anticipațiilor a scăzut cu 10,7 puncte, la valoarea de 72,6", se arată în comunicat.

În ceea ce privește cursul de schimb euro/leu, valorile mediane ale anticipațiilor pentru cele două orizonturi de timp avute în vedere au consemnat un curs anticipat de 4,4500 pentru ambele orizonturi, valori similare cu cele înregistrate în exercițiul anterior.

Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni (iunie 2016/iunie 2015) a înregistrat o valoare mediană de 1,38%.

CFA România este asociația profesioniștilor în investiții din România, deținători ai titlului Chartered Financial Analyst, calificare administrată de CFA Institute (SUA). CFA România este una dintre cele 144 de societăți membre ale CFA Institute și are peste 160 de membri. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă