Indienii deplâng moartea celei mai faimoase tigroaice din ţară, supranumită ''Super-mama''

Indienii deplâng moartea celei mai faimoase tigroaice din ţară, supranumită ''Super-mama''

Cea mai faimoasă tigroaică din India, care a fost supranumită "Super-mama" după ce a născut 29 de pui pe parcursul vieţii sale, a murit weekendul trecut, declanşând un val de tristeţe în rândul cetăţenilor acestei ţări, informează DPA.

Tigroaica a murit sâmbătă seară din cauza vârstei sale înaintate la Pench Tiger Reserve din centrul Indiei, a declarat luni directorul acestui parc, Ashok Kumar Mishra, potrivit căruia felina avea o vârstă de peste 16 ani.


Ea era cunoscută şi sub numele de "Collarwali" în hindi, întrucât a fost prima felină din acea rezervaţie care a primit o zgardă cu semnal radio, în 2008.

"Este rar ca o tigroaică să nască 29 de pui, inclusiv cinci într-o singură sarcină, şi să crească până la maturitate 25 dintre ei. Probabil că acesta este motivul pentru care ea a primit titlul de 'Super-mama' din partea iubitorilor de animale", a declarat directorul parcului zoologic.

Felina era preferata vizitatorilor rezervaţiei şi a fost adeseori descrisă în presă drept cel mai fotografiat tigru din lume.

După moartea ei, presa indiană a prezentat imagini cu mai mulţi localnici care au asistat la incinerarea tigroaicei, realizată într-o ceremonie care a respectat ritualurile hinduse. Unii dintre participanţi purtau ghirlande de flori, alţii îşi ţineau mâinile împreunate şi se rugau.

Reţelele de socializare au fost luate cu asalt de numeroşi indieni care au publicate mesaje prin care i-au adus ultime omagii şi şi-au luat adio de la "Collarwali".

"Un tribut pentru 'tigroaica Super-mama'... Pădurile din statul Madhya Pradesh vor răsuna întotdeauna de răgetele puilor 'Reginei din Pench Riger Reserve'", a declarat pe Twitter prim-ministrul local, Shivraj Singh Chouhan.

Experţii în fauna sălbatică susţin că tigroaica 'Collarwali" a jucat un rol cheie în conservarea populaţiei de tigri din acea rezervaţie naturală, care numără în prezent peste 130 de exemplare.

India este ţara în care trăieşte aproximativ 75% din populaţia mondială tigri, iar programele sale de conservare au avut succes. În urma unui recensământ din 2018, numărul tigrilor din această ţară a fost de 2.967. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...