Indignare în Italia! „O minciună macabră”/Anunțul Rusiei privind moartea unui militar italian provoacă furie la Roma

Indignare în Italia! „O minciună macabră”/Anunțul Rusiei privind moartea unui militar italian provoacă furie la Roma

Italia a negat miercuri o afirmație a Rusiei potrivit căreia un militar italian ar fi fost ucis în Ucraina, calificând-o drept o știre falsă folosită ca armă de război psihologic, informează Reuters.

Război în UcrainaFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ministerul italian al Apărării a declarat că locotenent-colonelul Claudio Castiglia a murit în Italia din cauze naturale, după ce ambasada Rusiei din Africa de Sud a publicat informații potrivit cărora Castiglia ar fi fost găsit mort în Ucraina.

„Ministerul italian al Apărării neagă cu fermitate această minciună macabră publicată pe contul X al Ambasadei Rusiei în Africa de Sud și avertizează semănătorii de ură să nu continue să răspândească aceste știri false oribile", se arată în declarație.

„Este acesta modul în care se duce războiul psihologic, reînnoind durerea familiei locotenent-colonelului Claudio Castiglia?", se arată în comunicatul italian.

Luna trecută, cabinetul italian a adoptat un decret care îi permite să furnizeze Kievului echipamente militare până la sfârșitul anului 2024, pentru a susține efortul său de război împotriva invaziei rusești și pentru a-și proteja civilii.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

5 „Ar fi primul val al ofensivei”