Indignare stârnită de barbarismul unui soldat rus care castrează un prizonier ucrainean

Indignare stârnită de barbarismul unui soldat rus care castrează un prizonier ucrainean

Imaginile, pe care nu le vom distribui, arată un grup de bărbaţi îmbrăcaţi în camuflaj rusesc în timp ce ţin la pământ un soldat ucrainean căruia îi taie organele genitale cu un cutter, iar apoi le arată la cameră.

Daţi Ucrainei armele de care avem nevoie pentru a opri acest coşmar o dată pentru totdeauna. Lumea nu poate închide ochii la aşa ceva”, a scris deputata Inna Sovsun pe Twitter.

Nu este clar exact când şi unde au fost făcute filmările, dar unii dintre soldaţii ruşi care apar în imagini au fost filmaţi în prima linie în Donbas în iunie, scrie Daily Mail. Nu se cunoaşte nici soarta soldatului castrat. Aric Toler, de la site-ul de investigaţii Bellingcat, a declarat pentru The Times că videoclipul este, cel mai probabil, autentic.

Nu există nicio dovadă că videoclipul a fost manipulat, a spus el, adăugând că presa de stat rusă a difuzat imagini cu unii dintre aceşti soldaţi în oraşul Severodoneţk în iunie, la scurt timp după ce oraşul a fost capturat.

Internauţii încearcă acum să-l identifice pe soldatul care a efectuat castrarea şi cred că ar proveni dintr-o unitate cecenă aflată sub comanda prietenului lui Putin, Ramzan Kadîrov. Alţii au sugerat despre camuflajul pe care îl poartă că este specific unităţii Rosgvardia - garda naţională rusă care raportează direct lui Putin.

Oficialii ucraineni au avertizat că atrocităţi similare ar fi fost comise şi în alte zone pe care Rusia le ocupă - cum ar fi Mariupol şi Donbas - dar Moscova a distrus, cel mai probabil, dovezile acestor crime.

De asemenea, peste un milion de ucraineni ar fi fost deportaţi cu forţa din zonele pe care Rusia le-a capturat şi ţinuţi în lagăre de filtrare . Soldaţii, oficialii guvernamentali, membrii serviciilor de urgenţă şi familiile lor au raportat că au fost trimişi în lagăre pe teritoriul ocupat, unde sunt efectuate torturi, abuzuri sexuale şi execuţii simulate.

Te-ar putea interesa şi:

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Când vom circula pe Autostrada Transilvania? Problemele de mobilizare ale UMB dau estimările peste cap

3 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

4 Potrivit manualului, dacă Rusia ar fi respectat propria doctrină militară, ar fi cucerit Ucraina în prima etapă a invaziei

5 Rusia, oameni buni...