Individul care a încercat să-l asasineze pe Ronald Reagan a fost eliberat (presă)

Individul care a încercat să-l asasineze pe Ronald Reagan a fost eliberat (presă)

John Hinckley Jr, individul care a încercat să-l asasineze pe președintele american Ronald Reagan în 1981, a fost eliberat din spitalul psihiatric în care era internat de mai bine de 30 de ani, a informat sâmbătă Washington Post, preluat de AFP.

Justiția ordonase această eliberare în iulie, stabilindu-i totodată lui Hinckley Jr. condiții stricte de tratament și de supraveghere.

"Putem confirma că toate externările programate astăzi au avut loc", a declarat — pentru AFP — Phyllis Jones, o purtătoare de cuvânt a serviciului psihiatric din Washington D.C. care gestionează spitalul în care era internat Hinckley Jr.

La 30 martie 1981, John Hinckley Jr., acum în vârstă de 61 de ani, a deschis focul asupra președintelui american în fața Hotelului Hilton din Washington. Unul dintre gloanțe a ricoșat din limuzina prezidențială blindată și l-a lovit pe Ronald Reagan în piept, trecând foarte aproape de inimă.

Bărbatul a declarat că a vrut s-o impresioneze pe actrița Jodie Foster. Justiția a stabilit că Hinckley nu poate răspunde din punct de vedere penal pentru faptele sale.

Fundația Ronald Reagan s-a opus eliberării lui Hinckley. În iulie, fundația a transmis că acesta reprezintă în continuare "o amenințare pentru el și pentru alții".

Potrivit condițiilor impuse de justiție, John Hinckley Jr. va trebui să locuiască cu mama sa în primul an de libertate, după care, cu acceptul prealabil al echipei sale medicale, va putea să locuiască în altă parte, singur sau cu altcineva.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi amănunte picante

2 Și ăsta a fost pilos? / „Tatăl meu avea o funcție politică destul de importantă”

3 Protestul arestatului Dide capătă sens / A sunat din pușcărie pentru a face publică poveste unui IT-ist care s-a…

4 Așa o fi?

5 S-a întâmplat în Germania!