Indonezia a cerut încetarea războiului şi întoarcerea la masa negocierilor. Solicitarea a fost făcută în faţa lui Lavrov

Indonezia a cerut încetarea războiului şi întoarcerea la masa negocierilor. Solicitarea a fost făcută în faţa lui Lavrov

„Este responsabilitatea noastră să punem capăt războiului cât mai curând posibil şi să ne rezolvăm diferendele la masa negocierilor, nu pe câmpul de luptă”, a declarat ministrul de externe al Indoneziei în deschiderea unei reuniuni a şefilor diplomaţiei grupului, care se desfăşoară la Bali, conform agenţiei AFP.

Este pentru prima dată când ministrul rus de externe se întâlneşte faţă în faţă cu omologi din ţările care au impus sancţiuni Rusiei, după invadarea Ucrainei.

La această reuniune participă secretarul de stat american, Antony Blinken, şi omologul său rus, Serghei Lavrov, care nu s-au întâlnit de la începutul războiului din Ucraina.

Tema principală a discuţiilor din cadrul reuniunii G20 este reprezentată de războiul din Ucraina şi implicaţiile la nivel mondial asupra economiei şi geopoliticii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...