Indonezia: Echipele de salvare, trimise la locul 'probabil' al prăbuşirii unui avion al companiei Sriwijaya Air

Indonezia: Echipele de salvare, trimise la locul 'probabil' al prăbuşirii unui avion al companiei Sriwijaya Air

Echipele de căutare indoneziene au fost trimise sâmbătă în Marea Java unde un avion al companiei aeriene Sriwijaya Air a dispărut de pe radare la scurt timp după decolarea de la Jakarta , informează Reuters, AFP şi dpa.

La operaţiunile de căutare participă mai multe nave.

''Poziţia aeronavei este estimată a fi între insulele Laki şi Lancang'', a declarat directorul adjunct al Agenţiei naţionale indoneziene pentru operaţiuni de căutare şi salvare, Bambang Suryoaji.

''Potrivit informaţiilor primite din zonă, câteva resturi suspectate că provin de la avionul respectiv au fost găsite şi sunt deja pe nava noastră pentru investigaţii suplimentare'', a spus el.

Avionul, un model Boeing 737-500, decolase de la Jakarta cu destinaţia Pontianak (provincia Kalimantanul de Vest), a afirmat Adita Irawati, purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor indonezian.

La bordul aeronavei se aflau 62 de persoane, printre care cel puţin 50 de pasageri, a precizat ministrul indonezian al transporturilor, Budi Karya Sumadi.

Sistemul de monitorizare al traficului aerian Flightradar24 a anunţat pe Twitter că zborul SJ182 "a pierdut mai mult de 3.000 de metri altitudine în mai puţin de un minut, la circa 4 minute după ce a decolat din Jakarta", la orele locale 14:30 (07:30 GMT).
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /