Indonezia: O bombă a explodat la Bandung, în vestul insulei Java; atacatorul ar fi avut legături cu SI

Autorul unui atentat comis cu o bombă artizanală luni la Bandung, în Indonezia, a fost împușcat de poliție în timpul unui schimb de focuri după un atac fără victime și a murit în drum spre spital. El ar fi făcut parte dintr-o rețea radicală având legături cu Statul Islamic, a anunțat poliția indoneziană, informează Reuters, AFP și DPA.

După provocarea exploziei, atacatorul a încercat să se ascundă într-o clădire pe care a încercat s-o incendieze. Nimeni nu a fost rănit și locul a fost evacuat, a declarat Anton Charliyan, șeful poliției din Bandung, un oraș din vestul Insulei Java, la 150 km de capitala Jakarta.

"Am încercat să negociem, dar atacatorul a vrut să dea foc" clădirii, a spus Charliyan la canalul indonezian de televiziune Metro TV. Bărbatul făcea parte dintr-o rețea teroristă, a precizat el.

Întrebat din ce rețea făcea parte atacatorul, Anton Charliyan s-a referit la JAD (Jeemah Ansharut Daulah), o organizație despre care autoritățile indoneziene estimează că include sute de simpatizanți ai SI în Indonezia, stat cu cea mai mare populație musulmană din lume.

Suspectul a murit în drum spre spital, a anunțat purtătorul de cuvânt al poliției provinciale, Yusri Yunus.

Indonezia s-a implicat în "războiul împotriva terorismului" după atentatele din Bali în 2002 (202 morți, printre care mulți străini). Autoritățile au lansat apoi o ofensivă majoră împotriva extremiștilor islamiști, slăbind astfel rețelele cele mai periculoase, potrivit experților.

Dar gruparea Statul Islamic a reușit în ultima vreme să mobilizeze din nou grupările extremiste indoneziene. În ianuarie 2016, atentate sinucigașe și atacuri armate comise de patru atacatori la Jakarta s-au soldat cu moartea a patru civili. Cei patru atacatori au fost uciși în aceste atacuri revendicate de SI, primele de această amploare în Indonezia după 2009.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Emi Pian, șeful clanului Duduianu, executat în stil mafiot de un rival pe o stradă din Capitală

2 Antena 3 l-a „omorât” și pe tatăl interlopului ucis în această dimineață!

3 Unde e poliția?! / Filmul și motivul uciderii în Giulești a interlopului Emi Pian, liderul clanului Duduianu. O …

4 Angajată SRI la 19 ani, lector la Academia SRI la 26 de ani, expert AEP la Stockholm la 32 de ani

5 Acest cretin este membru PSD și bugetar