Inedit/Klaus Iohannis va participa la o ședință de Guvern din Germania

Inedit/Klaus Iohannis va participa la o ședință de Guvern din Germania

Presedintele Klaus Iohannis va efectua marti o vizita de lucru in landul Bavaria, unde se va intalni cu prim-ministrul si cu presedintele landului german, informeaza Administratia Prezidentiala.

De asemenea, seful statului va participa la sedinta Guvernului landului Bavaria, va avea un dialog cu membrii acestei institutii cu privire la relatiile bilaterale, actualitatea europeana si va sustine o alocutiune.

Klaus Iohannis va avea, totodata, o intrevedere cu prim-ministrul landului, Markus Soder, presedinte al Uniunii Crestin-Sociale (CSU).

Presedintele va participa si la intalnirea anuala a grupului parlamentar al CSU din Bundestag (Camera inferioara a Parlamentului german), care se va desfasura la abatia Seeon, din Bavaria.

Cu acest prilej, Klaus Iohannis va prezenta viziunea Romaniei referitoare la viitorul Europei si va purta un dialog despre prioritatile agendei europene.

Reuniunea grupului parlamentar CSU din Bundestag este o intalnire traditionala care marcheaza, la inceputul anului, un moment important pentru viata politica din Germania.

 


Obiectivele reuniunii sunt discutarea prioritatilor agendei Guvernului si a Parlamentului federal pentru anul respectiv si dezbaterea provocarilor actuale cu invitati din Germania si din strainatate.

Intalnirea este cu atat mai relevanta cu cat, in a doua jumatate a anului 2020, Germania va detine Presedintia Consiliului Uniunii Europene, precizeaza Administratia Prezidentiala.

In cursul vizitei, presedintele Romaniei va avea o intrevedere si cu presedintele Parlamentului landului Bavaria, Ilse Aigner.

 
 
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...