Înfierbântate, JIGODIILE din PSD au luat-o razna! Uite ce-a făcut CONDAMNATUL ăsta!

Înfierbântate, JIGODIILE din PSD au luat-o razna! Uite ce-a făcut CONDAMNATUL ăsta!

Deja au pus mâna pe bâte! Proaspat reales deputat, un PSD-ist condamnat recent ameninta o jurnalista: „Vezi ca ti-o iei. Te-a facut ma-ta proasta!”

O jurnalista din Arges a fost injurata si amenintata cu bataia de catre deputatul PSD Catalin Radulescu. Acesta, reales in urma alegerilor de duminica, a fost condamnat recent definitiv pentru dare de mita.

Incidentul a avut loc a doua zi dupa alegerile parlamentare. Oficialii PSD Arges au organizat o conferinta de presa la care au participat, printre altii, senatorul Serban Valeca, presedintele organizatiei judetene, si deputatul Catalin Radulescu. Jurnalista Liliana Costache, de la site-ul institutiilestatului.ro, l-a intrebat pe Serban Valeca daca rezultatul obtinut de PSD in Arges a fost afectat cumva de condamnarea deputatului Catalin Radulescu, condamnare definitiva data de ICCJ cu sase zile inainte de alegerile parlamentare.

In acel moment, deputatul Catalin Radulescu a izbucnit la adresa ziaristei: „Ba, te-ai gandit mult la intrebarea asta?” Senatorul Serban Valeca a raspuns totusi la intrebare: „Nu cred ca a avut timp sa se… sa se manifeste in vreun fel. Nu am vreo estimare”.

Jurnalista Liliana Costache a continuat cu intrebarile legate de faptul ca deputatul Catalin Radulescu are proces cu Agentia Nationala de Integritate. Aceeasi jurnalista l-a intrebat pe senatorul Serban Valeca daca-l multumeste faptul ca pe lista PSD Arges are un deputat condamnat definitiv. Serban Valeca a dat raspunsuri diplomate la intrebari.

Dupa incheierea conferintei de presa, deputatul Catalin Radulescu a abordat-o, in prezenta mai multor jurnalisti, pe ziarista Liliana Costache: „Tu daca mai continui mult cu asta, ori ti-o iei, ori te dau in judecata! Esti o proasta!” Jurnalista i-a replicat: ”Asa o fi! Oi fi proasta, dar nu condamnata!”. Moment in care deputatul Catalin Radulescu a izbucnit din nou: „Te-a facut ma-ta proasta! Esti o inculta”, dupa care l-a bagat adus in discutie si pe Liviu Dragnea, presedintele PSD: „De ce nu il intrebi asa si pe Liviu? Si el e condamnat!”. Jurnalista i-a raspuns: „Dragnea e condamnat pentru alte fapte, nu ca dumneavoastra!”.

Deputatul PSD Catalin Radulescu a fost condamnat definitiv la un an si sase luni de inchisoare cu suspendaree dare de mita si de administrarea unei firme, fapta incompatibila cu calitatea sa de parlamentar.

Uniunea Jurnaliștilor Români de Pretutindeni cere conducerii PSD sancționarea deputatului agresor de jurnaliști Cătălin Rădulescu

„Scrisoare deschisă

conducerii Partidului Social Democrat

Viena, 14 decembrie 2016 - Uniunea Jurnaliștilor Români de Pretutindeni (UJRP) solicită conducerii Partidului Social Democrat să facă publice sancțiunile aplicate în cazul Deputatului de Argeș Cătălin Rădulescu, care a încălcat articolul 30 din Constituția României privind libertatea presei, pe lângă încălcarea regulilor minime de bun simț în relațiile sociale.

Deputatul Cătălin Rădulescu, reales în data de 11 decembrie pentru încă patru ani în Parlamentul României, a jignit în mod inadmisibil o jurnalistă locală din Argeș, în conferință de presă. „Te-a făcut mă-ta proastă! Eşti o incultă!“, a răbufnit Rădulescu atunci când Liliana Costache, de la site-ul institutiilestatului.ro, l-a întrebat pe senatorul Șerban Valeca, șeful PSD Argeș, dacă rezultatul obţinut de partid  în județ a fost afectat cumva de condamnarea deputatului Cătălin Rădulescu cu doar 6 zile înainte de votare, potrivit cotidianului Adevărul.

Potrivit sursei citate, după încheierea conferinţei de presă, deputatul Cătălin Rădulescu a abordat-o, în prezenţa mai multor jurnalişti, pe ziarista Liliana Costache."Tu dacă mai continui mult cu asta, ori ţi-o iei, ori te dau în judecată! Eşti o proastă!". Jurnalista i-a replicat: ”Aşa o fi! Oi fi proastă, dar nu condamnată!”. Moment în care deputatul Cătălin Rădulescu a izbucnit din nou: "Te-a făcut mă-ta proastă! Eşti o incultă".

Nu este pentru prima oară când deputatul Cătălin Rădulescu jigneşte jurnalişti. În primăvara acestui an, acesta a postat un mesaj jignitor la adresa unui jurnalist din Argeş: „Nu dau doi bani pe aceste jeguri, sunteţi zero pentru mine, jurnalişti de doi bani, nu vă datorez nimic, voi îmi datoraţi mie pentru că puteţi scrie şi vorbi liber pentru că mi-am riscat eu viaţa la Revoluţie pentru voi jegurilor”, i-a transmis deputatul jurnalistului, într-un mesaj privat. Mesajul a fost distribuit ulterior de redactorul-şef al site-ului epitesti.ro pe Facebook.

Amintim conducerii PSD că articolul 30 din Constituția României prevede că:„Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.”; „Cenzura de orice fel este interzisă.”

Ne exprimăm solidaritatea față de jurnalista agresată verbal în mod inadmisibil și solicităm conducerii PSD să sancționeze public un asemenea comportament antisocial, cerând scuze în numele partidului de la jurnalista agresată.

Nu este imaginabil ca în 2016, un parlamentar al partidului majoritar dintr-o țară a Uniunii Europene să se comporte ca un baron cu iobagii săi.

Lipsa unei reacții publice a PSD încurajează astfel de manifestări de agresare a jurnaliștilor. Este datoria forurilor conducătoare ale țării să apere libertatea presei, o valoare fundamentală a democrației.

Trebuie menționat faptul că deputatul Cătălin Rădulescu a condus multă vreme organizația PSD Diaspora, ceea ce explică parțial eșecul acestei organizații la alegerile din 11 decembrie.  

Cerem conducerii PSD demararea unui program de susținere a presei, în special a celei locale și a celei din diaspora, confruntate cu mari probleme. Dacă la nivel central jurnaliștii beneficiază oarecum de imunitatea vizibilității, care îi mai apără de abuzuri, la nivel local jurnaliștii sunt timorați, fiind supuși unor presiuni inimaginabile.

Presa românească a fost sistematic sugrumată în scopuri politice, reușindu-se performanța, la 27 de ani de la revoluție, de a avea un corp jurnalistic fără apărare și cu un prestigiu social scăzut. Este efectul modelului deputatului Cătălin Rădulescu, care înjură jurnaliștii fără să fie sancționat.

Ne exprimăm speranța că noul guvern PSD își va găsi timp și resurse pentru a susține refacerea prestigiului și stabilității unei puteri esențiale a unui stat democratic.

Cu respect,

Sorin Cehan, președinte UJRP”

Despre cine vorbim?

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru coruptie. Decizia este definitivă. Rădulescu ceruse achitarea, ca să nu i se pună „emblema de corupt şi penal”! Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a respins apelurile formulate de Direcţia Naţională Anticoruptie si de Cătălin Rădulescu şi a menţinut decizia din 30 martie prin care deputatul a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, potrivit news.ro.

Direcţia Naţională Anricorupţie a cerut luni, la instanţa supremă, condamnarea deputatului PSD Cătălin Rădulescu la trei ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de dare de mită şi de administrarea unei firme, faptă incompatibilă cu calitatea sa de parlamentar, relatează News.ro. Cătălin Rădulescu le-a spus judecătorilor că a fost “târât” în acest proces de cei pe care i-a atacat zece ani şi că a contestat decizia de condamnare pentru a nu i se pune “emblema de corupt şi de penal”.

Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a judecat, luni, ultimul termen din dosarul deputatului Cătălin Rădulescu, care a contestat pedeapsa de un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, primită în 30 martie.

Procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) prezent la şedinţa de judecată le-a spus judecătorilor din complet că Rădulescu s-a folosit constant de funcţia de deputat pentru a conduce firma, deşi, în calitatea pe care o avea, ar fi trebuit să fie un model şi să respecte el în primul rând legea. Acesta a arătat că pentru acuzaţia de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, DNA propune condamnarea lui Rădulescu la trei ani de închisoare, o pedeapsă suficientă pentru îndreptarea deputatului.

În ce priveşte acuzaţia de dare de mită, procurorul a arătat că pedeapsa de un an de închisoare dispusă de instanţa de fond nu este pe măsura faptei, propunând o pedeapsă de cel puţin doi ani de închisoare. Procurorul a precizat că infracţiunea nu s-a mai consumat, respectiv banii nu s-au mai dat, însă cuantumul este deloc neglijabil, respectiv 10.000 de lei.

Magistratul DNA a susţinut că, având în vedere faptul că Rădulescu s-a folosit de calitatea de deputat pentru a comite faptele, că acestea au fost săvârşite pe parcursul unei perioade lungi de timp, numai executarea efectivă ar duce la îndreptarea acestuia.

Avocatul lui Cătălin Rădulescu a cerut achitarea deputatului pentru ambele fapte, iar în cazul în care s-ar dispune o pedeapsă cu închisoarea, aceasta să fie sub minimul special, cu suspendare, doar pentru fapta de acte comerciale incompatibile cu funcţia.

Deputatul Cătălin Rădulescu a arătat, în ultimul cuvânt, că a fost “târât” în acest proces de cei pe care i-a atacat zece ani şi că a contestat decizia de condamnare pentru a nu i se pune “emblema de corupt şi de penal”.

“Eu locuiesc într-un apartament, fratele meu stă cu chirie, nu am avut decât maşina în leasing şi eu, personal, nu am bani în cont. Aşa am fost noi educaţi, am gândit că o societate comercială poate să fie familială, dar niciunul nu ne-am îmbogăţit. Eu eram la Comisia de transport, puteam să dau lucrări. Societatea nu a participat la lucrări publice, tocmai ca să nu se spună că o ajut cu ceva. Am fost târât în acest proces de către cei pe care i-am atacat zece ani. E o lupta începută demult, m-au tras în acest proces tocmai ca să se răzbune pe mine”, le-a spus Rădulescu celor cinci judecători din complet.

El a arătat că a semnat documente pentru firmă atunci când a aflat că în câteva luni începea executarea proprietăţilor sale puse garanţie, dar şi pentru că fratele său făcuse accident cerebral şi trebuia ca cineva să semneze acele acte.

Deputatul le-a spus judecătorilor că şi-a riscat viaţa la Revoluţia din 1989 şi a fost decorat de preşedinte pentru aceste merite, nu a avut absenţe în Parlament şi este singurul parlamentar care şi-a donat salariul pentru persoanele cu dizabilităţi.

“Astăzi am auzit că nu sunt un exemplu bun pentru electorat şi pentru ţara mea. Acum 26 de ani, ca tânăr medic, mi-am riscat viaţa în Revoluţie şi acum patru luni am fost decorat de preşedinte pentru meritele mele de la Revoluţie. Acum şase luni, un ziar de prestigiu mi-a decernat premiul de «Cel mai bun parlamentar al României». Nu am avut o absenţă în patru ani în Parlament, sunt pe primul loc la iniţiative si legi, nu aveam cum să nu îmi onorez ţara. (…) Sunt singurul parlamentar care a donat salariul, pentru perioada de vacanţă, persoanelor cu dizabilităţi, bolnave sau sărace din colegiul meu”, a mai arătat Rădulescu în faţa instanţei.

Deputatul a mai spus că şi-a făcut provizoriu biroul parlamentar în clădirea firmei, pentru că spaţiul primit de la primărie era inundat. 

După pledoariile finale, instanţa a rămas în pronunţare, urmând să dea o decizie definitivă în dosarul deputatului Cătălin Rădulescu.

În 30 martie, deputatul PSD Cătălin Rădulescu a fost condamnat de un complet de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, decizie care a fost contestată la Completul de cinci judecători.

Cătălin Rădulescu a fost trimis în judecată în aprilie 2014, de procurorii DNA, care l-au acuzat că, în perioada ianuarie 2013 - februarie 2014, s-a ocupat şi de administrarea şi controlul societăţii comerciale SC Concordia Con Strade, activitate incompatibilă cu funcţia de deputat.

Procurorii l-au mai acuzat pe deputatul PSD că, la 27 august 2013, în cadrul unei întâlniri cu un manager de proiect, privind construirea unei parcări pentru un supermarket din Piteşti, i-a promis acestuia 10.000 lei. În schimbul banilor, funcţionarul trebuia să semneze procesul verbal de recepţie, fără reducerea devizului cu suma de 50.000 de lei pentru lucrările prost executate. 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cristian Boureanu și Laura Dincă s-au despărțit după aproape 7 ani de relație

2 Categoria „valori” / Așa arată casele interlopilor / Adrian Beleaua se laudă pe TikTok cu foișorul din curte

3 Așa o fi?

4 Cifrele nu mint niciodată

5 „Nu te mai saturi de bani! Ai devenit penibilă cu reclamele tale” / „Zâna” Andreea Marin, taxată dur de internau…