Influencerița care a slăbit 20 de kilograme într-o lună spune că este periculos să complimentezi corpul oamenilor VIDEO

Influencerița care a slăbit 20 de kilograme într-o lună spune că este periculos să complimentezi corpul oamenilor VIDEO

O influenceriță care a slăbit 20 de kilograme în decurs de o lună a primit un val comentarii cu privire la pierderea în greutate, multe dintre ele complimente despre care tânăra a mărturisit că nu au făcut-o decât să presupună că era ceva în neregulă cu corpul ei înainte de slăbire, potrivit  yahoo.com .

Brooke Schofield, o influenceriță cu peste 263.000 de urmăritori pe platforma de socializare TikTok a explicat că la baza transformării corpului ei a stat o sursă negativă și a remarcat pericolul pe care îl reprezintă comentariile despre trupurile altora.

Tânăra a punctat că nu a folosit, așa cum a sugerat un utilizator, controversatul Ozempic, un medicament injectabil utilizat pentru a gestiona diabetul de tip 2, asociat și cu pierderea în greutate.

„Eram foarte încrezătoare înainte”

Comentariile primite, precum „niciodată nu ai arătat mai bine” au făcut-o să se simtă flatată și spune că înțelege că oamenii au vrut să fie elogioși, dar, mărturisește ea, complimentele au făcut-o să presupună că era ceva în neregulă cu corpul înainte de pierderea în greutate.

„Este foarte periculos să faci asta, pentru că niciodată nu am crezut că arăt rău înainte. Eram foarte încrezătoare înainte, iar numărul de oameni care au pus atât de mult accent pe cât de bine arăt acum? ", a spus Schofield.

A slăbit prin înfometare

Tânăra a mărturisit că a slăbit în cel mai puțin sănătos mod posibil, prin înfometare, pe fondul unei despărțiri, nu datorită unor schimbări în stilul de viață, diete sau exerciții fizice. 

Brooke Schofield. FOTO Tik Tok brookeschofield1

Brooke Schofield. FOTO Tik Tok brookeschofield1

Influencerița spune că acum este îngrozită să se îngrașe vreun un kilogram, tocmai pentru că s-a pus atât de mult accent pe pierderea ei în greutate.

Tânăra le-a cerut urmăritorilor să fie atenți la comentariile despre trupurile altora, chiar dacă sunt complimente, mai ales când nu știu cum a slăbit acea petrsoană.

Ce spun experții referitor la complimentele privind slăbirea

Și experții consideră că un comentariu despre greutate poate fi periculos, deoarece nu poți fi pe deplin conștient de problemele de sănătate cu care se confruntă o persoană.

„Poate că se luptă cu o tulburare de alimentație, poate că trec prin ceva în viața lor care a avut un impact asupra relației lor cu mâncarea sau poate că au o boală", a declarat Chelsea Kronengold, lider de comunicare la National Eating Disorders Association, pentru USA Today , în 2021.

Fotografiile înainte și după pierderea în greutate sunt populare rețelele de socializare, dar  experții în sănătate notează că accentul pus pe cât de bine arată o persoană după ce a slăbit poate fi dăunător.

Motivul? Creează o idee pentru acei oameni că „ei înșiși nu sunt suficient de buni așa cum sunt", explica anterior, pentru Yahoo Life , Anisha Patel-Dunn, psihiatru și director medical la LifeStance Health.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat