Info. Dragnea forţează demisia Vioricăi Dăncilă şi ameninţă cu pierderea guvernării! Amănunte INCENDIARE!

Info. Dragnea forţează demisia Vioricăi Dăncilă şi ameninţă cu pierderea guvernării! Amănunte INCENDIARE!

Info. Dragnea forţează demisia Vioricăi Dăncilă şi ameninţă cu pierderea guvernării Liviu Dragnea pune presiune pe Viorica Dăncilă ca să-şi salveze funcţia. Dragnea ar vrea ca Dăncilă să ameninţe cu demisia în Comitetul Executiv de vineri, astfel încât grupul răzvrătiţilor din PSD să facă un pas înapoi, de frică să nu piardă guvernarea, susţin surse din partid pentru Adevărul .

Dragnea va exploata în CEX tema ieşirii de la guvernare: le va reaminti baronilor că demisia lui Ponta din urmă cu trei ani i-a scos de la Putere.

Sursele citate susţin că Viorica Dăncilă, deşi fidelă liderului PSD, refuză acum să intre în jocul lui Dragnea. Oficial, premierul nu vrea să se poziţioneze de partea niciunei tabere din partid, însă neoficial Paul Stănescu susţine că Dăncilă e de partea sa şi că nu-şi va da demisia din fruntea Guvernului.

„Principalul mesaj cu care Dragnea va merge în CEX va fi: «dacă mă daţi jos, pierdeţi guvernarea!». E foarte important ce va spune premierul. Dacă Dăncilă îşi va pune demisia pe masă, Dragnea va câştiga războiul, căci nimeni din PSD nu e dispus să iasă de la guvernare, chiar dacă nu-l suportă pe Dragnea. Dacă Dăncilă va spune că e dispusă să continue ca premier, atunci Dragnea are şanse mici să rămână în fruntea partidului“, au explicat surse din conducerea PSD pentru Adevărul.

Dragnea le va reaminti baronilor locali că demisia lui Victor Ponta din urmă cu trei ani i-a scos de la Putere, deci scenariul s-ar repeta şi acum.

„Mulţi colegi din ţară încă mai sunt supăraţi pe Ponta pentru că a renunţat atunci. Dragnea ştie să exploateze aceste nemulţumiri. Oricum, un lucru e sigur: Dragnea nu va pleca de bună-voie“, susţin sursele citate.

Şantaj din ambele tabere

De partea cealaltă, şi grupul disidenţilor va ameninţa cu ruperea majorităţii, deci pierdea guvernării. Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PSD şi unul dintre semnatarii care şi-au asumat scrisoarea anti-Dragnea, spune că există riscul ca o serie de parlamentari social-democraţi să plece la alte formaţiuni dacă Dragnea rămâne în fruntea PSD. Potrivit lui Ţuţuianu, 50 de senatori şi deputaţi susţin scrisoarea nemulţumiţilor din PSD, deci Dragnea n-ar mai avea majoritate parlamentară. În plus, Paul Stănescu, cel care conduce revolta anti-Dragnea, are o mare influenţă asupra liderilor PSD din teritoriu: ca ministru al Dezvoltării, Stănescu distribuie banii din găleata bugetară către primarii PSD şi preşedinţii de Consilii Judeţene.

Practic, Paul Stănescu face exact ce a făcut Liviu Dragnea înainte să ajungă preşsdintele PSD. Atunci, erau în aceeaşi echipă. Acum, sunt în tabere diferite. Trei lideri ai PSD - Paul Stănescu, Gabriela Firea şi Adrian Ţuţuianu - semnează, în numele unui comitet de iniţiativă, o scrisoare prin care solicită demisia lui Liviu Dragnea din fruntea PSD şi de la conducerea Camerei Deputaţilor, pe lângă alte 18 solicitări. Cei trei propun ca Vorica Dăncilă să rămână preşedinte-interimar. Decizia va fi luată vineri, în CEX.


Citește și:

populare
astăzi

1 Care sunt „șansele” de a fi mobilizat, în funcție de vârsta și pregătirea militară pe care le ai, dacă se sună mobilizarea generală

2 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

3 Surprinzătoarele afirmații ale unui analist ungur, care susține că bazele americane din România și Polonia ar putea fi folosite pentru a ocupa vestul …

4 VIDEO Rusia a încasat sâmbătă o lovitură cruntă din partea Ucrainei

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...