Info. Încep reținerile în dosarul măcelului din 10 august! Amănunte INCENDIARE! (SURSE)

Info. Încep reținerile în dosarul măcelului din 10 august! Amănunte INCENDIARE! (SURSE)

Info. Încep reținerile în dosarul măcelului din 10 august! Amănuntele, spun sursele noastre, sunt incendiare! Se pare că Sebastian Cucoș, care a făcut figură de personaj negativ în zilele care au urmat măcelului din 10 august, va fi cel care-i va îngropa pe mulți! La fel și colonelul Paraschiv, care, ca și Cucoș, se consideră folosit de clica infracțională condusă de Dragnea. Mai mult, Gabriela Firea a primit verde de la Voiculescu să-l îngroape pe Dragnea! Sursele noastre spun că în zilele următoare va începe un atac la România TV împotriva primăresei de București.

Aceleași surse spun că procurorii au în vedere ridicarea nivelului de periculozitate al încadrării faptelor comise cu prilejul măcelului din 10 august având în vedere numărul uriaș de plângeri înregistrat până în prezent, dar și efectele măcelului asupra integrității celor care au depus plângeri!

Jandarmii au secretizat informația privind cantitatea de gaze folosită la intervenția de la protestul diasporei
 
Cantitatea de gaze, grenade lacromogene si numarul recipientelor de spray folosite de jandarmi, in timpul interventiei din 10 august, in Piata Victoriei, sunt informatii incadrate in categoria "Secret de serviciu", arata Jandarmeria intr-un raspuns la solicitarea  Ziare.com .

Este vorba de o informatie esentiala privind interventia jandarmilor din ziua de 10 august, dupa ce mai multi protestatari s-au plans de efectele gazelor, dureri de cap si de stomac, prezente si la cateva zile de la eveniment.

Acest subiect, al cantatii de gaze folosite de jandarmi, este subiectul unei interpelari parlamentare - Interpelare parlamentara pentru Carmen Dan: Care a fost cantitatea de gaze utilizate pe 10 august in Piata Victoriei?

Jandarmeria arata ca astfel de informatii, catalogate "secret de serviciu", ar fi exceptate de la accesul liber al cetatenilor la informatii, in baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informatii publice.

Potrivi legii, listele cu informatii secrete de serviciu se stabilesc de conducatorii unitatilor detinatoare de astfel de informatii. Jandarmeria arata ca decizia de incadrare a acestei informatii a fost luata in baza unui Ordin al Ministrului Afacerilor Interne, emis pe 23 aprilie 2009, si a Listei cu informatii secret de serviciu in MAI.

Ce substante s-au folosit

Pe de alta parte, jandarmii au explicat ca substantele CS si OS sunt substante active din munitia folosita de jandarmi.
 "Munitia neletala si gazele lacrimogene folosite au certificat de calitate si garantie, precum si declaratie de conformitate", arata Jandarmeria Romana.

 Interventia jandarmilor

Jandarmii au intervenit in forta, pe 10 august, cu gaze lacrimogene si tunuri de apa, in Piata Victoria, pentru a dispersa protestatarii anti-PSD aflati in fata sediului Executivului. Peste 450 de persoane, intre care 35 de jandarmi, au primit ingrijiri medicale din partea echipajelor SMURD la protestul din Piata Victoriei. Dintre acestea, 40 au fost transportate la spital cu diverse traumatisme, trei avand arsuri de pana la 15% din suprafata corpului.

Aproximativ 1.000 de jandarmi au actionat la protestul din 10 august din Piata Victoriei, a spus Laurentiu Cazan, cel care a comandat interventia fortelor de ordine la miting, precizand ca au fost solicitate intariri si din alte regiuni ale tarii.

Numărul plângerilor penale împotriva jandarmilor care au participat la reprimarea violentă a mitingului din 10 august a ajuns la 770

Un număr de 770 de plângeri penale au fost înregistrate până luni la Secţia parchetelor militare din partea unor persoane care au avut de suferit în urma intervenţiei jandarmilor la protestul din 10 august.

“În urma activităţilor desfăşurate până luni, 3 septembrie, în cauza aflată pe rolul Secţiei parchetelor militare având ca obiect cercetarea incidentelor violente petrecute cu ocazia manifestaţiei din Piaţa Victoriei din Bucureşti, numărul plângerilor penale înregistrate a ajuns la 770”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Ministerului Public.

Procurorul general, Augustin Lazăr, l-a acuzat săptămâna trecută pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, că a declanșat procedura de evaluare a activității sale – primul pas spre demiterea din funcție – din cauza investigării de către Parchetul general a reprimării violente a mitingului din 10 august.

”Reiterarea consecventă în spațiul public a dezbaterii pe tema acestor protocoale reprezintă în mod evident un nou atac la adresa Ministerului Public într-o perioadă în care sunt în curs de soluționare dosare cu o miză esențială pentru societate, respectiv Dosarul Revoluției din decembrie 1989 și Dosarul evenimentelor violente din 10/11 august 2018. În calitate de conducător al Ministerului Public, doresc să asigur opinia publică asupra faptului că procurorii vor acționa în continuare cu fermitate și profesionalism pentru combaterea infracționalității și îndeplinirea rolului constituțional de a reprezenta interesele generale ale societății, de a apăra ordinea de drept, precum și drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor”, se preciza într-un comunicat al Ministerului Public din 18 august.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…