Info. Iordache, Nicolicea si Șerban Nicolae propun ca șoferii parlamentarilor să aibă pensii speciale mai mari ca salariile actuale!

Info. Iordache, Nicolicea si Șerban Nicolae propun ca șoferii parlamentarilor să aibă pensii speciale mai mari ca salariile actuale!

Info. Iordache, Nicolicea si Șerban Nicolae propun ca șoferii parlamentarilor să aibă pensii speciale mai mari ca salariile actuale! Conform proiectului, un sofer de la Camera Deputatilor castiga acum aproximativ 3.400 de lei si ar urma sa aiba o pensie speciala de 3.700 de lei!!!
 
Florin Iordache, Serban Nicolae si Eugen Nicolicea au propus un proiect de lege pentru cresterea pensiilor speciale ale functionarilor parlamentari.

Conform proiectului, in cazul secretarului general al Camerei Deputatilor, suma poate depasi 16.000 lei, avand in vedere ca acesta este cel mai bine platit functionar din Parlament, arata Digi 24.

Acelasi proiect, care a trecut tacit de Senat, ar putea duce la situatia in care unii soferi ai parlamentarilor ar putea ajunge sa aiba un venit mai mare decat cel din salariu.

Functionarii din Parlament primesc pensie speciala, dar aceasta nu creste in functie de majorarile aplicate, an de an, la salariul de baza, iar acest lucru ar urma sa fie corectat prin proiectul respectiv. "Pensia de serviciu se actualizeaza cu majorarea salariului de baza de care beneficiaza functionarul public parlamentar, aflat in activitate", se arata in document.

"Am solicitat acest lucru pentru ca erau dezavantajati raportat la alti functionari", a spus Eugen Nicolicea, unul dintre initiatorii legii.

Conform proiectului, un sofer de la Camera Deputatilor castiga acum aproximativ 3.400 de lei si ar urma sa aiba o pensie speciala de 3.700 de lei.



Citește și:

populare
astăzi

1 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!

2 Voi ați citit ce spune Vanghelie despre Piedone?

3 Mearsheimer / „Rusia va anexa încă 4 regiuni din Ucraina”

4 Poate cea mai zguduitoare dezvăluire despre complicitatea dintre Germania și Rusia

5 VIDEO Primele imagini cu craterul format la prăbușirea dronei militare în Insula Mare a Brăilei, incidentul cu cea mai mare pătrundere în teritoriul …