Info. Judecătorii urmează să dea azi și mâine două decizii importante în cazul anchetei Tel Drum/Dragnea

Info. Judecătorii urmează să dea azi și mâine două decizii importante în cazul anchetei Tel Drum/Dragnea

Info. Judecătorii urmează să dea azi și mâine două decizii importante în cazul anchetei Tel Drum/Dragnea. Inalta Curte s-ar putea pronunta luni cu privire la cererea DNA de redeschidere a urmaririi penale intr-un dosar care il vizeaza pe presedintele PSD, Liviu Dragnea. In acelasi timp, Tribunalul Teleorman urmeaza sa ia in discutie marti o cerere similara care priveste firma Tel Drum, anunță jurnalistul Ionel Stoica pe  Ziare.com .

DNA a depus cererea pe data de 3 iulie si are ca obiect "confirmare redeschidere urmarire penala (art. 335 alin. 4 NCPP) ". Dosarul il vizeaza pe Liviu Dragnea, dar si alte persoane: Mugur Bataus, Victor Piperea, Gheorghe Giui, Ion Mirancea, Victorita Pascutu si Marian Fiscuci.

Iata detalii despre dosar de pe  site-ul Curții Supreme .

O cerere similara urmeaza sa fie luata in discutie maine la Tribunalul Teleorman. DNA cere redeschiderea anchetei in cazul societatii Modul Proiect SA, al asociatiei Tel Drum-Euroconstruct Trading '98 si al inginerului proiectant Doru Catalin Gudei.

Citeste mai multe pe  site-ul Tribunalului Teleorman.

Anchetele in cazul celor doua dosare au fost inchise de procurorii DNA, insa anchetatorii au descoperit noi indicii in aceste spete. Este vorba de modul in care firma Tel Drum primea contracte publice, inclusiv din fonduri europene.

Ambele dosare au legatura cu cel de-al treilea caz deschis pe numele lui Liviu Dragnea, in care liderul PSD este acuzat ca s-ar afla in spatele societatii Tel Drum. Acuzatiile: doua infractiuni de abuz in serviciu, doua de frauda cu fonduri europene si constituire de grup infractional organizat.

Acest caz nu poate fi solutionat, insa, pana cand instantele nu vor decide daca redeschid urmarirea penala.

Ce spunea Dragnea

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a declarat, saptamana trecuta, ca nu este "o surpriza" faptul ca DNA a cerut redeschiderea unui dosar care il vizeaza si ca el nu a stiut la acea vreme ca e anchetat, primind doar solutia de neincepere a urmaririi penale dupa cinci ani.

"Dar ce asta este vreo surpriza? Eu zic sa mai caute prin arhiva ca or mai fi dosare pe care nici ei nu mai tin minte sa le redeschida. Nu tot ei mi-au dat neincepere? Eu nici nu stiam ca sunt anchetat atunci. Am primit doar neinceperea dupa cinci ani de ancheta", a afirmat Dragnea, la Parlament. 
 
 





Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale