Info. Primul judecător din CSM care rupe tăcerea despre trecerea Inspecției Judiciare în slujba PSD! Dezvăluire-ȘOC!

Info. Primul judecător din CSM care rupe tăcerea despre trecerea Inspecției Judiciare în slujba PSD! Dezvăluire-ȘOC!

Info. Primul judecător din CSM care rupe tăcerea despre trecerea Inspecției Judiciare în slujba PSD! Și face și o dezvăluire-șoc! Judecătorul Bogdan Mateescu (CSM): Observ tot mai mult că informații despre verificări prealabile sau cercetări disciplinare sunt prezentate in media mai întâi "pe surse" si apoi confirmate de către Inspecția Judiciară.

Judecătorul Bogdan Mateescu, membru în Consiliul Superior al Magistraturii, spune pe pagina sa de Facebook că în ultimul timp observă din ce în ce mai multe știri în legătură cu efectuarea unor verificări prealabile de către Inspecția Judiciară, prezentate a fi declanșate în urmă unor sesizări sau autosesizari. ”Inclusiv eu am fost avertizat public prin intermediul unui anumit site că sunt obiectul unor verificări, anterior oricărei înștiințări oficiale, informație care s-a dovedit ulterior că este reală.”, scrie Mateescu.

Potrivit Ghidului privind relația dintre sistemnul judiciar din România și mass-media, art. 48 ind. 2 din capitolul III ind. 1, comunicările din oficiu pot viza doar faptul exercitării acțiunii disciplinare, toate celelalte, legate de procedurile prealabile sesizării Secției CSM efectuându-se exclusiv la cerere, în temeiul legii informațiilor publice.

”Cu toate acestea, observ că entități din presă sunt foarte inspirate, formulând cereri punctuale, confirmate într-un timp mai scurt sau mai lung. Alteori, informația despre verificări prealabile sau cercetări disciplinare este prezentată în media mai întâi "pe surse" și apoi este prezentatata drept confirmată de către Inspecția Judiciară, la cererea instituțiilor media. Reamintesc punctul meu de vedere, pe care mi-l mențîn, în legătură cu scurgerile de informații illo tempore din dosare penale, în sensul criticarii acestei practici”, scrie judecătorul Bogdan Mateescu.

Postarea integrală:

„Vad in ultimul timp din ce in ce mai multe stiri in legatura cu efectuarea unor verificari prealabile de catre Inspectia Judiciara, prezentate a fi declansate in urma unor sesizari sau autosesizari.

Inclusiv eu am fost avertizat public prin intermediul unui anumit site ca sunt obiectul unor verificari, anterior oricarei instiintari oficiale, informatie care s-a dovedit ulterior ca este reala.

Vreau sa reamintesc tututor existenta GHIDULUI PRIVIND RELAŢIA DINTRE SISTEMUL JUDICIAR DIN ROMÂNIA Şl
MASS-MEDIA (accesibil mai jos), aprobat de CSM.

Astfel, potrivit art. 48 ind. 2 din capitolul III ind. 1, comunicarile din oficiu pot viza doar faptul exercitarii actiunii disciplinare, toate celelalte, legate de procedurile prealabile sesizarii Sectiei CSM efectuandu-se exclusiv la cerere, in temeiul legii informatiilor publice..

Cu toate acestea, observ ca entitati din presa sunt foarte inspirate, formuland cereri punctuale, confirmate intr-un timp mai scurt sau mai lung. 
Alteori, informatia despre verificari prealabile sau cercetari disciplinare este prezentata in media mai intai "pe surse" si apoi este prezentatata drept confirmata de catre Inspectia Judiciara, la cererea institutiilor media.

Reamintesc punctul meu de vedere, pe care mi-l mentin, in legatura cu scurgerile de informatii illo tempore din dosare penale, in sensul criticarii acestei practici.

Aceasta fiind convingerea mea, consecvent fiind, nu pot sa nu remarc anumite situatii atipice, anormale, in legatura cu aparitia unor informatii legate, de aceasta data, de procedurile disciplinare vizandu-i pe magistrati in cazuri concrete, oricare ar fi acestia.

Un inculpat este prezumat drept nevinovat pana la o hotarare definitiva de condamnare. 
Cu atat mai mult un magistrat nu poate fi etichetat din perspectiva disciplinara pana la o hotarare definitiva de sanctionare.

Cred sincer ca aceste situatii trebuie sa fie atent analizate, tot mai multi colegi mi-au marturisit ingrijorarea din perspectiva independentei lor.”

Știrile pe surse despre magistrați cercetați de Inspecția Judiciară apar exclusiv în trompetele Propagandei PSD

Știrile pe surse despre magistrați cercetați de Inspecția Judiciară apar exclusiv în trompetele Propagandei PSD. Luni, informația despre declanșarea unor verificări care-i vizează pe cei doi procurori implicați în declanșarea urmăririi penale legată de represiunea din 10 august a fost furnizată mai întâi la Antena 3. Însă pentru majoritatea acestor plângeri este folosit cuibul de năpârci mediatice, finanțat gras de Dragnea, de la luju.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”