Info. Șerban Nicolae cere în CEx-ul PSD de luni RETRAGEREA României din Parchetul European! Kovesi ar putea fi ELIMINATĂ! Decizia rămâne la Dăncilă!

Info. Șerban Nicolae cere în CEx-ul PSD de luni RETRAGEREA României din Parchetul European! Kovesi ar putea fi ELIMINATĂ! Decizia rămâne la Dăncilă!

Info. Șerban Nicolae cere în CEx-ul PSD de luni RETRAGEREA României din Parchetul European! Kovesi ar putea fi ELIMINATĂ! Decizia rămâne la Dăncilă! Surse din anturajul lui Dragnea spun că Șerban Nicolae va propune în CEx-ul PSD de luni retragerea României din Parchetul European (EPPO). Chestiunea ar fi fost discutată și joi la întâlnirea de taină dintre Dragnea și gașca restrânsă cu care împărățește partidul. Însă, spun aceleași surse, deocamdată, chestiunea ar fi rămas în coadă de pește. Deoarece decizia transmiterii unei asemenea decizii îi revine Vioricăi Dăncilă. Și ea nu a fost prezentă la întâlnirea din Băneasa. 

Atenție, una dintre cerințele pentru candidații la funcția de procuror-șef european este: "Să fie cetățeni ai unuia dintre statele membre ale UE care participă la cooperarea consolidată, în temeiul Regulamentului privind EPPO"!

Augustin Zegrean: Șerban Nicolae a dat semnalul de retragere a României din Parchetul European

Fostul președinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean crede că declarațiile senatorului Nicolae reprezintă semnalul că se vrea retragerea României din Parchetul European:

"Domnul Șerban Nicolae de la PSD a spus că ne-am grăbit când am aderat la Parchetul European și că ar fi trebuit să ne mai gândim. Este un semnal că vrem să ne retragem de acolo.

Discuția este dacă ne putem retrage, pentru că România este încă membru al Uniunii Europene, a semnat Tratatul de aderare și s-a angajat că respectă acest tratat întocmai și cu bună credință. Așa scrie în Constituție, la articolul 11. Noi fiind parte, trebuie să respectăm tratatele și legislația europeană. Este greu să ne imaginăm cum vor face să retragă România din acest tratat , dar nu imposibil. Altfel, nu are sens această poveste cu amânarea. Domnul ministru a amânat și a plecat în concediu, când termenul pentru trimiterea propunerilor este 31 martie. Nu mai are când să se întâmple.

Probabil că asta se urmărește, să ne retragem din EPPO și în acest fel doamna Kovesi nu va mai ajunge procuror-șef european pentru că o țară ca nu este parte în tratatul european nu își poate trimite membri. Numai țările care aderă își pot trimite procurori. Este o regulă general europeană. Dacă ne-am retras din acest tratat, noi nu mai trimitem procurori acolo, dar asta nu îndeamnă că acest parchet nu va ancheta și fraudele comise în România. Ușor-ușor îi tragem preșul de sub picioare doamnei Kovesi.

Pentru mine ăsta este semnalul că România vrea să se retragă. Ei vor spune că din orice tratat te poți retrage. Mă întreb dacă mai poți rămâne în Uniunea Europeană dacă vrei să pleci când nu-ți convine și participi numai la datul banilor. Suntem de acord să luăm bani europeni, dar să nu ne întrebe nimeni cum îi folosim, pentru că asta înseamnă Parchetul European. Dar este o iluzie, pentru că oricum ei vor verifica, așa cum face și OLAF. Dacă ai intrat și te retragi când vezi ce vrea să facă acel parchet, înseamnă că ai gânduri necurate".

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

3 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

4 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…

5 Citiți și voi ce avere are interlopul care i-a despicat capul cu sabia polițistului de la trupele speciale