Info/Florin Roman va demisiona din Guvern!

Info/Florin Roman va demisiona din Guvern!

Info/Florin Roman va demisiona din Guvern! El este ministrul Digitalizării. Anunțul a fost făcut de Digi24.

Ministrul Digitalizării, Florin Roman, susține în CV că e licențiat de două ori în economie, la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj în 1992-1996 și apoi la Universitatea Athenaeum București în 2008-2011. Libertatea a rugat cele două instituții de învățământ superior să răspundă dacă ministrul Cercetării a fost studentul lor și dacă și-a luat licența.

Facultatea cel mai recent absolvită, Athenaeum, a confirmat că Roman a urmat cursurile, dar cu un an devansat față de ceea ce ministrul scrie în CV. Roman a declarat ”2008-2011”, Athenaeum spune că ”Domnul Roman I. Florin Claudiu a urmat cursurile în perioada 2007-2010”. În iulie 2010 și-a luat licența și a primit diploma de absolvire. Babeș-Bolyai nu l-a găsit ca student sau licențiat, ci cu un examen La universitatea clujeană Babeș-Bolyai, absolvită în perioada 1992-1996, deslușirea a durat câteva zile.

La cererea ziarului Libertatea, Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) a căutat și a găsit în arhivă că, de fapt, politicianul a studiat în perioada menționată (1992-1996) la un colegiu universitar neacreditat aparținând de Universitatea 1 Decembrie din Alba Iulia. Roman a urmat la colegiul din Alba Iulia un învățământ superior de scurtă durată, de trei ani, și apoi și-a dat la UBB doar un examen de absolvire a colegiului, care nu echivalează cu o licență, după cum subliniază Universitatea în răspunsul oficial către redacție.

„Pentru ca să transforme această absolvire de învățământ superior de scurtă durată, de trei ani, într-o facultate de patru ani și să obțină licență, ar fi trebuit să mai facă încă trei pași: să dea admitere la UBB, dacă despre UBB vorbim, să îi fie echivalate studiile și intra în anul 3, să urmeze încă doi ani de facultate și să dea licență. Lucru pe care domnul Florin Roman nu l-a făcut. (…) Mesajele mele sunt două: trebuie corectat rapid în CV și în mesajul public. Și, fiind vorba de o persoană publică, dar oricine ar fi fost, trebuie să dea explicații pentru cei care sunt interesați. Atât pot spune acum”, a declarat rectorul UBB, Daniel David.

Povestea cu studiile inexistente și falsa pretenție a licenței de la UBB este al treilea neadevăr descoperit de redacție în CV-ul vicepreședintelui PNL, în decurs de 10 zile.

Citește integral pe Libertatea.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria