InfoCons: Sistemul de alertă rapidă al UE a inclus încă 6 modele de măşti periculoase în ultimul raport săptămânal

InfoCons: Sistemul de alertă rapidă al UE a inclus încă 6 modele de măşti periculoase în ultimul raport săptămânal

Un număr de şase noi modele de măşti au fost cuprinse în raportul săptămânal al Comisiei Europene emis vineri privind obiectele incluse în sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare periculoase, informează organizaţia de protecţie a consumatorilor InfoCons, într-un comunicat publicat vineri.

"Conform celor 16 alerte transmise (anterior, n.r.), numărul măştilor de protecţie neconforme ajunge la 114. Astăzi 11 septembrie 2020 revenim cu cea de-a şaisprezecea alertă pentru încă 6 tipuri de măşti neconforme", se menţionează în comunicatul trimis de InfoCons.

Cele şase modele de măşti incluse în ultimul raport al sistemului de alertă al Comisiei Europene sunt măşti de filtru de particule FFP2, măşti de filtru de particule FP2 şi măşti de protecţie respiratorie cu jumătate de faţă N95, produse în China şi în Turcia.

Alertele pentru acest produse au fost transmise de Luxemburg, Germania şi Letonia, potrivit raportului Comisiei Europene.

InfoCons este o asociaţie de consumatori neguverntamentală, unica organizaţie din România cu drepturi depline în Consumers International. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful Armatei Ucrainei se dă cocoș: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde

2 Două femei, una frumoasă, una...

3 Un colier uman?

4 Așa o fi?

5 Oligarhii ruși au pierdut 7 miliarde de dolari într-o singură zi!