Informație-BOMBĂ! Secția PSD de investigare a magistraților a încercat de trei ori să preia ancheta Dragnea/TelDrum de la DNA!

Informație-BOMBĂ! Secția PSD de investigare a magistraților a încercat de trei ori să preia ancheta Dragnea/TelDrum de la DNA!

Informație-BOMBĂ! Secția PSD de investigare a magistraților a încercat de trei ori să preia ancheta Dragnea/TelDrum de la DNA! La datele de 21 decembrie 2018, 17 ianuarie si 31 ianuarie 2019, Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie a formulat, consecutiv, trei cereri catre procurorii DNA prin care solicita transmiterea dosarului Tel Drum, in care este cercetat liderul PSD, Liviu Dragnea.

Toate au fost respinse de procurorii DNA.

Detaliile apar intr-un raspuns transmis de DNA la solicitarea  Ziare.com .

In dosarul Tel Drum, Liviu Dragnea este urmarit penal pentru constituirea unui grup infractional, abuz in serviciu si infractiuni privind deturnarea de fonduri europene, in legatura cu favorizarea companiei in privinta acordarii de contracte.

Faptele ar fi fost comise in perioada in care era presedinte al Consiliului Judetean Teleorman.

Potrivit DNA, "in primele doua cereri nu s-a invocat niciun temei legal de preluare a acestui dosar, motiv pentru care au fost cerute clarificari".

In ultima solicitare a Sectiei, datata 31 ianuarie 2019, s-a invocat imprejurarea ca DNA nu ar mai avea competenta de solutionare a acestui dosar, "deoarece unele dintre persoanele impotriva carora se efectueaza urmarirea penala au calitatea de magistrati".

"La data de 14.02.2019, in raspunsul transmis de catre DNA Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie, se arata ca nu exista niciun criteriu care sa atraga competenta Sectiei, niciuna dintre persoanele fata de care se efectueaza urmarirea penala neavand calitatea de magistrat", conchide DNA. 

Sectia, laudata de PSD

Sectia pentru investigare a infractiunilor de justitie (SIIJ), denumita de mass-media Sectia pentru investigarea magistratilor, a fost condusa de la infiintare, octombrie 2018, de Sterschi Florena Esther. Structura este condusa de la sfarsitul lunii ianuarie 2019 de Gheorghe Stan, fostul adjunct al sefului Inspectiei Judiciare.

De facto, structura era coordonata de Adina Florea, care avea functia de adjunct al procurorului-sef SIIJ. Florea s-a remarcat prin faptul ca a cerut arestarea a doi procurori de la DNA Ploiesti, a deschis o ancheta la DNA Oradea si a pus-o sub acuzare pe fosta sefa a DNA, Laura Codruta Kovesi.

Dupa punerea sub acuzare a Laurei Codruta Kovesi, mai multi lideri din Opozitie au criticat activitatea Sectiei de investiare a magistratilor. In schimb, PSD a luat apararea acestei structuri.

-------------

Pe 13 noiembrie 2017, DNA anunţa că Liviu Dragnea este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte care ar fi fost săvârşite în dosarul „Tel Drum” în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

În 10 octombrie 2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, ca inadmisibilă, contestaţia depusă de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, împotriva sechestrului pus de DNA pe averea sa în dosarul „Tel Drum”.

Liviu Dragnea a mai contestat, în noiembrie 2017, sechestrul pus pe averea sa de către DNA, însă Instanţa supremă i-a respins atunci acţiunea.

Pe 21 noiembrie 2017, DNA a instituit măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile şi imobile deţinute de Liviu Dragnea şi de ceilalţi suspecţi din dosarul „Tel Drum”, pentru recuperarea prejudiciului din dosar, estimat la peste 127 de milioane de lei.

În cazul lui Liviu Dragnea, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, s-au instituit sechestru asigurător şi poprire asigurătorie până la concurenţa sumei de 127.547.366 de lei „asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile, acţiunilor şi părţilor sociale deţinute de acesta în cadrul persoanelor juridice de drept privat, asupra sumelor de bani din conturile bancare, precum şi asupra sumelor de bani datorate acestuia cu orice titlu, de către terţe persoane, inclusiv sumele datorate cu titlu de chirie”.


 
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…