Informație. Cine este judecătoarea care se va pronunţa asupra cererii lui Kovesi de ridicare a controlului judiciar

Informație. Cine este judecătoarea care se va pronunţa asupra cererii lui Kovesi de ridicare a controlului judiciar

Informație. Cine este judecătoarea care se va pronunţa asupra cererii lui Kovesi de ridicare a controlului judiciar. Doamna judecător Francisca Vasile, cea care a decis redeschiderea dosarului Tel Drum, urmează să să pronunţe miercuri, 3 aprilie, asupra cererii Laurei Codruţa Kovesi de ridicare a măsurii preventive de control judiciar impuse de Adina Florea, dezvăluie  Adevărul .

Francisca Vasile este judecătoarea care, recent, a redeschis dosarul Tel Drum şi a făcut parte din al doilea complet de 5 judecători traşi la sorţi în dosarul „angajărilor fictive” al lui Liviu Dragnea, complet considerat nefavorabil de acesta.

Ea are la activ mai multe decizii de condamndare în cazuri mediatizate, cum ar fi in cazul judecatorului Stan Mustata (definitiva), Relu Fenechiu (5 ani cu executare) sau fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi (fond).

Ea a fost in completul de judecata, din care facea parte si Șelaru, care a dat decizia de achitare in cazul Nicolescu si Draghici, sau cea de condamnare a judecatoarelor Piciarca si Badescu, al procurorilor DIICOT judecati in cazul comisarului Traian Berbeceanu (fond), sau in dosarul tortionarului Visinescu.

Francisca Vasile a facut parte din toate cele trei completuri de 5 judecatori care au dat decizii definitive de condamnare in cazul lui Gigi Becali: "Schimbul de terenuri cu MapN", "Valiza" si "Sechestrarea hoţilor".

Laura Codruta Kovesi a contestat vineri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie măsura preventivă a controlului judiciar. „Cauza se afla în procedură de cameră preliminară. Primul termen de judecată urmeaza a fi alocat ulterior", se arată pe portalul Curţii Supreme. Secţia specială de anchetare a infracţiunilor comise de magistraţi a anunţat, vineri, oficial, că a pus în mişcare acţiunea penală împotriva fostei şefe DNA, Laura Codruţa Kovesi, fiind acuzată de săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu (cinci acte materiale) şi mărturie mincinoasă.

Secţia anunţă într-un comunicat că procurorii au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pe o durată de 60 zile începând cu data de 28 martie 2019. Kovesi nu poate părăsi România decât cu încuviinţarea procurorului şi nu mai poate desfăşura activitatea de procuror.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa