Daniel Dragomir, fostul locotenent – colonel SRI condamnat joi la 3 ani și 10 luni pentru corupție, a pleca miercuri din România, prin Arad, cu mașina, au declarat pentru G4Media.ro surse oficiale.

El a putut ieși din țară fără probleme pentru că, înainte de condamnare, el nu avea nici o interdicție de deplasare.

Joi seară, Dragomir, a fost dat în urmărire națională după ce Poliția Română a anunțat că acesta nu a fost găsit acasă la câteva ore după condamnarea definitivă de joi. Pe site-ul Poliției Române apar informații despre fostul locotenent colonel SRI și fotografia acestuia.

”În baza unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au efectuat verificări la mai multe adrese în vederea depistării unui bărbat de 42 de ani, condamnat definitiv. Având în vedere că cel în cauză nu a fost găsit, se fac demersurile legale pentru a fi dat în urmărire”, se arată în comunicatul Poliției.

Fostul locotenent colonel SRI Daniel Dragomir a fost condamnat joi definitiv la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare pentru corupție de magistrații Curții de Apel București, potrivit  sentinței publice . Dragomir este acuzat de DNA că, pe vremea când era ofiţer activ al SRI, l-ar fi pus în gardă pe omul de afaceri libanez Rami Ghaziri că este monitorizat de colegii săi de la Direcţia de securitate economică şi ar fi primit în schimbul protecţiei oferite o mită de aproape jumătate de milion de euro.

„DRAGOMIR DANIEL

 

Născut în: Bacău, jud. BACAU, ROMANIA

Data nașterii: 29-08-1978

Cetățenie: ROMANIA

Domiciliat în: Sector 3, BUCURESTI, ROMANIA

Motivul: mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. 

Fapta: trafic de influență și luare și dare de mită”.

„Împotriva numitului Dragomir Daniel, Tribunalul București - Secția I Penală a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 9358 din data de 18.06.2020, fiind condamnat la o pedeapsă de 3 ani și 10 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, spălare de bani și participație improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată”, se mai menționează în anunțul de dare în urmărire.

daniel dragomir  Daniel Dragomir, dat in urmarire. Foto: politiaromana.ro