Informație/Eu rămân, Mafia va pleca!/Vela îl aduce pe Berbeceanu să-i țină spatele după ce a fost amenințat de niște generali din MAI

Informație/Eu rămân, Mafia va pleca!/Vela îl aduce pe Berbeceanu să-i țină spatele după ce a fost amenințat de niște generali din MAI

Informație/Eu rămân, Mafia va pleca!/Vela îl aduce pe Berbeceanu să-i țină spatele după ce a fost amenințat de niște generali din MAI.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat, joi, într-o conferință de presă, că Traian Berbeceanu va fi numit șeful său de cabinet.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, i-a avertizat joi pe generalii din MAI ca nu este un „oaspete” sau „turist” in MAI si ca are de gand sa faca schimbari de profunzime in minister. El a mentionat ca a fost deja amenintat.

„Nu pot lupta cu infractionalitatea daca cineva aici, in familie, nu face parte din acest razboi, dimpotriva, joaca cu dusmanul. Voi lua masuri drastice.

(…) Daca avem pe politia de frontiera baieti care joaca invers, cum sa fie un minister de elita? Generalii de pe aici spun ca ministrii sunt oaspeti sau turisti. Eu nu sunt nici oaspete, nici turist, eu sunt ministru al Afacerilor de Interne, voi face un minister de elita. Indiferent cine trage frana de mana, cine ma ameninta, cine ma denigreaza in presa, am o datorie. E o onoare si un privilegiu sa fiu ministru si eu vreau ca atunci cand plec din minister sa se spuna ca am facut lucruri bune.

Ce aud pana acum sunt lucruri care ma ingrozesc: pe vremea lui X s-a intamplat aia, pe vremea lui Y s-a intamplat asta.

 Cu orice risc, cu orice dusmanie, suparare, stiu ca le provoc multora dusmanii, o sa imi fac datoria, asa cum scrie in programul de guvernare. Acest minister este al poporului, nu al altcuiva. Este o rugaminte, sa fie parteneri cu mine in schimbarea imaginii ministerului”, a declarat Vela.

----

Recent, fostul procuror șef al DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureșan, fostul procuror DIICOT- Nicolae Cean și fostul ofițer al BCCO Alba Iulia, Alin Muntean (suspendat din funcție), au cerut în instanță interzicerea comercializării și republicării cărții lui Traian Berbeceanu, ”Radiografia unei mârșăvii judiciare”.

În replică, Traian Berbeceanu a postat pe contul său de facebook o replică dură.

”Cam ce nu vreți voi să se afle, măi? Cum ați fabricat probe mincinoase și nelegale împotriva mea, cum m-ați arestat nevinovat, cum mi-ați distrus cariera profesională, cum mi-ați terorizat familia? Și pentru toate astea mai vreți și scuze publice? Vreți blocarea aflării adevarului prin interzicerea cărții?” a scris Berbeceanu pe contul său, după care a postat un lung pasaj din carte care îi privește pe cei care l-au anchetat.

 
Cartea ”Radiografia unei mârșăvii judiciare” a fost scrisă de fostul comisar Traian Berbeceanu și reprezintă perspectiva sa cu privire la dosarul în care a fost arestat.

În iunie 2016, Traian Berbeceanu a fost achitat în primă instanţă pentru mai multe infracţiuni, printre care spălare de bani, luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, sprijinire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la delapidare.

Decizia nu este definitivă şi a fost atacată de procurori.

În schimb, Ioan Mureşan (fost procuror şef al DIICOT Alba) şi Nicolaie Ioan Cean (fost procuror în aceeaşi structură) au fost condamnaţi la 7 ani, respectiv 2 ani închisoare cu executare. Aceştia sunt acuzaţi că au săvârşit mai multe nereguli în anchetarea poliţistului Traian Berbeceanu.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...